back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αναφορές στον Άρειο Πάγο κατά όλων των λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση Λιγνάδη κατέθεσε ο Κούγιας

Διαβάστε επίσης

Αναφορές στον Άρειο Πάγο κατά όλων των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισής του  Αλέξης Κούγιας.

«Το να καταδικάσεις κάποιον έστω και για λίγο να μείνει στη φυλακή είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο. Πως προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων; Για ποιο λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις; Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης. Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι έλληνες. Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. Θα πράξω το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας» είπε ο κ. Κούγιας συμπληρώνοντας ότι έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο.

Μάλιστα, ο κύριος Κούγιας ξεκαθάρισε ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ’ εντολήν του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά δεν απάντησε σχετικά με το εάν θα προσφύγει κατά της προσωρινής κράτησης του εντολέα του όπως είχε προαναγγείλει.

Τι απαντά η Ένωση Εισαγγελέων

«Οι Εισαγγελικοί και Δικαστικοί λειτουργοί εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους με γνώμονα τον Νόμο και τη συνείδησή τους, δίχως να πτοούνται από δημόσιες δηλώσεις δημιουργίας εντυπώσεων που εκφεύγουν των ορίων της καλόπιστης και θεμιτής κριτικής και της ανάγκης πληροφόρησης της κοινής γνώμης». Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, που απαντά, χωρίς να κατονομάζει, τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια και όσα έχει δηλώσει στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως υπερασπιατής του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος έχει ως εξής:

«Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις συνηγόρου κατηγορουμένου, σχετικές με τον χειρισμό της υπόθεσης του εντολέα του από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς και Δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίες ενέχουν δυσμενή σχόλια για το κύρος της Δικαιοσύνης, καθώς και προαναγγελίες πειθαρχικών αναφορών, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, επισημαίνει ότι οι Εισαγγελικοί και Δικαστικοί λειτουργοί εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους με γνώμονα τον Νόμο και τη συνείδησή τους, δίχως να πτοούνται από δημόσιες δηλώσεις δημιουργίας εντυπώσεων που εκφεύγουν των ορίων της καλόπιστης και θεμιτής κριτικής και της ανάγκης πληροφόρησης της κοινής γνώμης».

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα