back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εβδομάδα ενημέρωσης και εκδηλώσεων κατά του σχολικού εκφοβισμού ξεκινά την Τετάρτη

Διαβάστε επίσης

Εβδομάδα ενημέρωσης και εκδηλώσεων κατά του σχολικού εκφοβισμού ξεκινά την Τετάρτη. Με εγκύκλιο που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή καλούνται οι σχολικές μονάδες της χώρας να αφιερώσουν δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες, από την Τετάρτη 3 Μαρτίου έως και την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 για εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού. Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και την Παρασκευή, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό: Στείλε το δικό σου μήνυμα», την Παρασκευή 5 Μαρτίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 και μισή το απόγευμα και θα μεταδοθεί μέσα από τις ακόλουθες διαδικτυακές πλατφόρμες: https://www.youtube.com/watch?v=dU8D_nW3tJQ και http://www.streaming.kmaked.eu/.

H εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού που υλοποιεί το ΚΜΟΠ, και με αφορμή την 6η Μαρτίου, η οποία έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Καλλιτέχνες, αθλητές, εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής και ειδικοί σε θέματα εκφοβισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά κατά του φαινομένου του εκφοβισμού.

Η καινοτόμος δράση «Live Without Bullying» (www.livewithoutbullying.com) υλοποιείται από το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας από το 2015, με στόχο την άμεση υποστήριξη παιδιών και εφήβων που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Μέσω της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας και αντίστοιχης εφαρμογής για κινητά, μαθητές (13 έως 18 ετών), γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ανώνυμα και δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης. Πρόκειται για τη μοναδική αντίστοιχη εφαρμογή messaging υποστήριξης στη χώρα μας, παρέχεται δωρεάν και έχει παρουσιαστεί και διακριθεί διεθνώς ως βέλτιστη πρακτική.

Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιείται από το Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Μαθητικό Δίκτυο YouSmile του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (Εuropean AntiBullying Network – EAN) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί επίσης την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, στις 11 το πρωί, στο κανάλι του ΥουTube και στο Facebook του Οργανισμού, με αφορμή την 6η Μαρτίου Σχολική Ημέρα Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό και στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Καμπάνιας «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ».

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης, στην οποία θα παραστεί μεταξύ άλλων και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θα παρουσιαστούν τα έργα που δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες από σχολεία πανελλαδικά, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην καμπάνια #milatora και οι προτάσεις για την πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση του φαινομένου από την Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου YouSmile. Θα παρουσιαστεί επίσης και το video, που ετοίμασαν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου YouSmile με θέμα το Cyber Bullying, καθώς φέτος και λόγω των συνθηκών οι μαθητές εθελοντές του YouSmile προτείνουν ως βασική υποθεματική το cyber bullying, καθώς η πανδημία και η νέα καθημερινότητα των παιδιών, κρίνουν ότι το «ευνοεί».

Η Πανελλαδική Καμπάνια «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» (www.milatora.gr), εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας, πραγματοποιείται για 8η συνεχόμενη χρονιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το «YouSmile» και μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 13.500 μαθητές και μαθήτριες και περισσότερα από 400 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα