back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προκαταρκτική εξέταση για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανηλίκων στο ν/σ Παίδων “Αγία Σοφία”

Διαβάστε επίσης

Την παρέμβαση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν δημοσιεύματα του τύπου που κάνουν λόγο για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος δύο ανηλίκων παιδιών στο Παίδων Αγία Σοφία από εργαζόμενο.

Η εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέταση  προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος των ανηλίκων και αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο να κινηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του καταγγελλόμενου προσώπου.

Να διαβιβαστεί αμέσως στον εισαγγελέα ο φάκελος που αφορά σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου από εργαζόμενο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ζήτησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Μάλιστα, ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει: «Ο φάκελος διαβιβάζεται αμέσως και αρμοδίως στα χέρια του εισαγγελέα. Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

Η έρευνα για τον εργαζόμενο – τραυματιοφορέα του νοσοκομείου- εχει ξεκινήσει έπειτα από καταγγελία συναδέλφου του για ανάρμοστες πράξεις, σεξουαλικού περιεχομένου, σε βάρος ανήλικων παιδιών.

Έχει διεξαχθει ήδη  Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο νοσοκομείο και όπως αναφέρει το πόρισμα -σύμφωνα με το OPEN – υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά από τον εργαζόμενο στο Νοσοκομείο Παίδων , Σήμερα, Τετάρτη 3 Μαρτίου εξετάζει το θέμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο με την παρουσία  του τραυματιοφορέα ο οποίος βρίσκεται σε αναστολή καθηκόντων από την περασμένη Πέμπτη. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασια θα διαβιβαστούν οι φάκελοι (ΕΔΕ και Πειθαρχικό) σε Εισαγγελέα και ΥΠΕ.

Το υπουργείο Υγείας είναι ενήμερο για το περιστατικό αυτό και η θέση του είναι πως δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοιου είδους περιστατικά.

 

Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα