back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Α. Ξανθός: Δεν μπορεί να είναι μονόδρομος η παράταση του lockdown και να μην συνδέεται με επιπλέον μέτρα

Διαβάστε επίσης

‘Εντονη κριτική στη κυβέρνηση, με αφορμή την ανακοίνωση των νέων μέτρων, άσκησε ο πρώην υπουργός και τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

«Δεν μπορεί να είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση η παράταση του lockdown και να μην συνδέετε με επιπλέον μέτρα. Η μάχη με την πανδημία κρίνεται στην κοινότητα. Οι εργασιακοί χώροι, τα εργοστάσια, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και  γενικώς οι χώροι συγχρωτισμού είναι το κρίσιμο πεδίο και εκεί δεν υπάρχει καμία στοχευμένη παρέμβαση. Αυτό η κυβέρνηση δεν το έχει συνειδητοποιήσει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση για πλήρη “covidοποίηση” του ΕΣΥ η οποία έχει μεγάλες παρενέργειες: «οδηγεί σε εγκατάλειψη των ασθενών με χρόνια νοσήματα δεν καλύπτει τις ανάγκες και προκαλεί μεγάλη οικονομική επιβάρυνση τους πολίτες» και πρόσθεσε: «το στοίχημα για την κυβέρνηση δεν είναι κρεβάτια για όλους τους ασθενείς αλλά τα κρεβάτια – covid, ωστόσο ακόμα και αυτό το στοίχημα το έχασαν» 

Ο κ. Ξανθός επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις και να ενταχθεί και ο ο ιδιωτικός τομέας στην μάχη κατά της πανδημίας: «πρέπει και ο ιδιωτικός τομέας να καλύπτει περιστατικά κορονοϊού αλλά η κυβέρνηση εγγυήθηκε στους κλινικάρχες ότι θα είναι covid free για να βγάλουν λεφτά από την αδυναμία του ΕΣΥ να εξυπηρετήσει τους πολίτες. Σε έναν πόλεμο, γιατί πόλεμο έχουμε, συμπαρατάσσεται όλο το στράτευμα δεν είναι κάποιοι στην πρώτη γραμμή και άλλοι όχι αφήνοντας τους να καταρρέουν»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα