back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άμεσα η επιδότηση ενοικίου στους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας

Διαβάστε επίσης

Άμεση επιδότηση ενοικίου στους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας, πριν καν ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής των ζημιών ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ο οποίος επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας το Δαμάσι Τυρνάβου, που επλήγη από τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό.

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι στην περιοχή πραγματοποιούν ελέγχους 130 μηχανικοί από τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, αλλά και εθελοντές του ΤΕΕ, ενώ έχουν ήδη σταλεί 40 τροχόσπιτα και θα τοποθετηθούν 90 συνολικά οικίσκοι για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επιθεώρησε τα τροχόσπιτα και είδε επί το έργον μηχανικούς του Υπουργείου, που πραγματοποιούν αυτοψίες σε κτίρια. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μεσοχώρι Ελασσόνας, και τα χωριά Αμούρι και Βλαχογιάννι, ενώ συναντήθηκε επίσης με μηχανικούς του ΤΕΕ Θεσσαλίας, που συνδράμουν εθελοντικά στις αυτοψίες. «Πολιτεία, Κυβέρνηση και τοπικοί φορείς βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην περιοχή για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων ενός πραγματικά μεγάλου σεισμού» δήλωσε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι έχουν ήδη γίνει περίπου 2.500 καταγραφές και αυτοψίες σε κτίρια, που έχουν πληγεί.

«Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ήδη στείλει 40 τροχόσπιτα και άμεσα από αύριο θα φτάσουν και οι πρώτοι οικίσκοι» πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής και ανακοίνωσε ότι: «Δεν θα περιμένουμε καν την οριοθέτηση των περιοχών για αυτά τα τρία χωριά που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και άμεσα θα ξεκινήσει και η διαδικασία επιδότησης ενοικίου, από 300 μέχρι 500 ευρώ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διευκολύνουμε όλους τους κατοίκους της περιοχής που έχουν πρόβλημα με τα σπίτια τους». Ο κ. Καραμανλής εξήγησε ότι η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει άμεσα και πως μηχανικοί του Υπουργείου θα ενημερώσουν τους πληγέντες για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Επισήμανε δε ότι σε δεύτερη φάση υπάρχει και η διαδικασία της λεγόμενης στεγαστικής συνδρομής, πέρα από την άμεση επιδότηση, προκειμένου να επισκευαστούν κτίρια, κατοικίες ή επιχειρήσεις, που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Διευκρίνισε επίσης ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει έτοιμους τους 40 οικίσκους, που θα τοποθετηθούν μόλις ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Τρίτης οι αναγκαίες εργασίες υποδομής, ενώ επιπλέον 50 οικίσκους θα διαθέσει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Όσοι οικίσκοι χρειαστούν, θα έρθουν στην περιοχή για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας», τόνισε ο κ. Καραμανλής, ενώ ξεκαθάρισε ότι δε θα γίνει καμία έκπτωση σε θέματα ασφαλείας όσον αφορά στον έλεγχο καταλληλότητας των κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα