back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Σοφία Μπεκατώρου στον Αθήνα 9.84 για την Ημέρα της Γυναίκας

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα και ο Αθήνα 9.84 αφιερώνει ολόκληρο το πρόγραμμά του στις γυναίκες που καθημερινά εξακολουθούν να αγωνίζονται για την αυτονόητη θέση τους στην κοινωνία. Και μεταδίδει από τις 6 το πρωί και ως τα μεσάνυχτα, τραγούδια με γυναικεία υπογραφή ή ερμηνεία ενώ στις εκπομπές του φιλοξενεί σημαντικές γυναίκες, προσωπικότητες που απαιτούν και διεκδικούν σε όλα τα επίπεδα, σφραγίζοντας με το δικό τους τρόπο την ελληνική πραγματικότητα.

«Έχουμε να κάνουμε πολλά βήματα ακόμη στην ελληνική κοινωνία για να επιτευχθεί η ισότητα μεταξύ των φύλων και να μπορεί η γυναίκα να έχει τον σεβασμό και να δημιουργήσει» ανέφερε στο σταθμό μας η χρυσή ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, που μίλησε στον Γιώργο Αποστολίδη.

Αναφερόμενη στις γυναίκες που τα τελευταία χρόνια, ανοίγουν τα φτερά τους δημιουργούν και καταξιώνονται κοινωνικά και επαγγελματικά σε όλα τα επίπεδα, επισήμανε πως «Βλέποντας κάθε φορά, κάθε ημέρα, κάθε χρόνο και δεκαετία τις γυναίκες να προχωρούν πιο μπροστά, να παλεύουν ενάντια στα στερεότυπα της κοινωνίας μας, εντοπίζουμε φωτεινές εξαιρέσεις που μας πηγαίνουν, όλους και όλες, ένα βήμα πάρα πέρα.
Και αυτό είναι πολύ ευχάριστο, δίνοντας ελπίδα στις νεότερες που θα κάνουν και αυτές τον αγώνα τους, ότι θα βρουν λιγότερα αγκάθια στο δρόμο τους, γιατί θα είναι και αυτές αντιμέτωπες με την πρόκληση να ξεπεράσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.»

Για το ελληνικό metoo, που ξέσπασε μετά τη δική της συγκλονιστική αποκάλυψη, η κυρία Μπεκατώρου τόνισε ότι η κοινωνία ένωσε τη φωνή της με τις φωνές των ανθρώπων που έχουν περάσει το στάδιο της κακοποίησης και πως «τώρα όλοι μαζί κάνουμε κομβικές αλλαγές. Μέσα από ένα τραύμα, μια τραγική για εμένα εμπειρία ένωσα τη φωνή μου με τις φωνές πάρα πολλών ανθρώπων που δυστυχώς έχουμε περάσει το στάδιο της κακοποίησης και για χρόνια κουβαλούσαμε αυτό το βάρος στις πλάτες μας»

Σημείωσε ακόμη ότι «για πρώτη φορά υπάρχει και πολιτική ομοφωνία για να παλέψουμε τη βία» και πως είναι σημαντικό να εμπιστευόμαστε τους θεσμούς. «Θέλουμε να λειτουργούν οι θεσμοί και πρέπει να τους σεβόμαστε. Είμαστε σε ένα σταυροδρόμι όπου προσπαθούμε να κάνουμε κάποιες κομβικές αλλαγές».

Παράλληλα σημείωσε πως είναι της λογικής «ότι καθημερινά θα έπρεπε, όλοι, με το δικό μας τρόπο να τιμούμε τον άνθρωπο, στην ολότητα της οντότητάς του».

Στρέφοντας το βλέμμα σ εκείνη τη πρώτη στιγμή της απόφασης, απ όπου ξεκίνησαν να ξεδιπλώνονται όλα, παραδέχεται πως δεν είχε την παραμικρή ιδέα σχετικά με το τι θα επακολουθούσε.

«Δεν γνώριζα τι ακριβώς μπορούσε να συμβεί όταν βγήκα και πρωτομίλησα…
Η αλήθεια είναι πως ένοιωσα μεγάλη ασφάλεια και στο αθλητικό πλαίσιο. Το πρόγραμμα start to talk μου έδωσε την ευκαιρία να μπορέσω πραγματικά να μοιραστώ ένα πολύ δυσάρεστο βίωμα που είχα και μέσα από αυτό αισθάνθηκα μια συμπαράσταση. Την είχα πολύ ανάγκη επειδή δεν είναι εύκολο να μιλήσεις για κάτι που γνωρίζεις πολύ καλά ότι θα αμφισβητηθεί και ενδεχομένως να χάσεις ή και να κινδυνεύσεις σε προσωπικό επίπεδο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα