back to top
25.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Συνεργασία μεταξύ Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου

Διαβάστε επίσης

«Γέφυρα» μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων και των Πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω του προγράμματος “UK-Greece Strategic Partnership in Education to foster collaborations between UK and Greek Universities” δημιουργεί το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council.

Στόχος του προγράμματος είναι η προσέγγιση Πανεπιστημίων των δύο χωρών, ώστε να δρομολογηθούν συνέργειες, όπως η εκπόνηση κοινών και διπλών προγραμμάτων σπουδών, η συμμετοχή ξένων φοιτητών σε ξενόγλωσσα και θερινά προγράμματα στη χώρα μας, καθώς και οι ανταλλαγές φοιτητών, ακαδημαϊκών, ερευνητών και τεχνογνωσίας.

Ήδη, ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα έχει εκδηλώσει το σύνολο των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας μας, καθώς και 61 συνολικά Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταξύ των οποίων και 10 μέλη του Russell Group – Imperial College London, Durham University, University of Warwick, University of Exeter, University of Glasgow, University of Leeds, University of York, University of Nottingham, University of Liverpool, Cardiff University.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, o Υφυπουργός, αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Άγγελος Συρίγος, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Απόστολος Δημητρόπουλος, η πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα Kate Smith, η επικεφαλής Διεθνούς Στρατηγικής για την Ανώτατη Εκπαίδευση της Βρετανίας Gemma Turnbull, εκπρόσωποι πανεπιστημιακών ιδρυμάτων των δύο χωρών, καθώς και η επικεφαλής Εκπαίδευσης του British Council στην Ελλάδα, Μαρία Τσακάλη.

Κατά την ομιλία της στην εναρκτήρια εκδήλωση, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους το υψηλό επίπεδο σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ συνιστά πρόσφορο έδαφος για συνέργειες με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. Αναφέρθηκε ακόμα στην ευνοϊκή χρονική συγκυρία η οποία χαρακτηρίζεται, ανάμεσα σε άλλα, από την κομβική θέση που κατέχουν η εξωστρέφεια και η διεθνοποίηση των Ελληνικών Πανεπιστημίων στις προτεραιότητες της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα