back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Βερβεσός: Πολλαπλά τα επεισόδια αστυνομικής βίας κατά πολιτών – Τρία περιστατικά σε δύο ημέρες είναι πολλά

Διαβάστε επίσης

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που διέταξε την ΕΔΕ για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής, έως τώρα δεν έχει εφαρμόσει το άρθρο 15 του ΠΔ 120/08, που δίνει τη δυνατότητα να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο συγκεκριμένος αστυνομικός» ανέφερε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, στον Αθήνα 9.84.

Μιλώντας στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, πρόσθεσε πως «ο ΔΣΑ κατέθεσε, από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μηνυτήρια αναφορά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με κοινοποίηση και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία δρώντας ταχύτατα, ήδη διενεργεί ποινική προκαταρκτική έρευνα.»

Σύμφωνα με τον κ Βερβεσό, «ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας αναφέρεται και στο περιστατικό με αστυνομικό που καθυβρίζει, με κατεβασμένη τη μάσκα, πολίτη στη συγκέντρωση των δικηγόρων, παραμονή της ημέρας της γυναίκας, στο Σύνταγμα. Όπως και στα όσα συνέβησαν χθες στην Πανόρμου.»

Όπως τόνισε  ο πρόεδρος του ΔΣΑ «έπρεπε να τεθούν σε διαθεσιμότητα αυτοί οι άνθρωποι, για να σταλεί το μήνυμα ότι όποιος το ξανακάνει, θα απομακρύνεται.
Είναι πολλαπλά τα φαινόμενα. Και στο Χαλάνδρι και στη Νέα Σμύρνη και στο Σύνταγμα. Τρία περιστατικά  σε δύο ημέρες είναι πολλά. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να κυκλοφορούν στον δρόμο και να εκπροσωπούν την αστυνομία και την Ελληνική Δημοκρατία.»

Τέλος, διερωτήθηκε εάν «είναι δυνατόν να δίνουμε στην δημοσιότητα όνομα συλληφθέντα;»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα