back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κανένα σχόλιο από Μπόρις Τζόνσον και πρίγκιπα Κάρολο για τη συνέντευξη Χάρι-Μέγκαν

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρακολούθησε τη συνέντευξη που έδωσαν ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του σημειώνοντας ότι δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο.

«Έχετε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από τη συνέντευξη Τύπου χθες βράδυ και δεν θα προσθέσω τίποτα περισσότερο σε ό,τι είπε», τόνισε.

 

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Τζόνσον δήλωσε ότι εδώ και «πολύ καιρό δεν σχολιάζω ζητήματα της βασιλικής οικογένειας και δεν σκοπεύω να το αλλάξω αυτό σήμερα».

Την ίδια ώρα, ο Βρετανός διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Κάρολος επίσης αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, ερωτηθείς για την άποψή του αναφορικά με τη συνέντευξη της Μέγκαν και του γιου του Χάρι στην Όπρα Γουίνφρι.

 

Αποχωρώντας από εμβολιαστικό κέντρο στο Λονδίνο νωρίτερα σήμερα, ο Κάρολος ρωτήθηκε τι πιστεύει για τη συνέντευξη, στην οποία η Μέγκαν Μαρκλ ανέφερε ότι μέλος της βασιλικής οικογένειας είχε κάνει ρατσιστικό σχόλιο και ότι ένιωσε τόσο πιεσμένη που έφθασε στο σημείο να σκεφθεί την αυτοκτονία. Ο Κάρολος σταμάτησε και κοίταξε να δει ποιος του μίλησε, αλλά στη συνέχεια χαμογέλασε, γύρισε και απομακρύνθηκε.

Πάνω από 12 εκατ. άνθρωποι παρακολούθησαν τη μετάδοση χθες βράδυ στη Βρετανία της συνέντευξης του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν στην Όπρα Γουίνφρι, όπως ανέφερε ο αρχισυντάκτης του δικτύου ITV, ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα που αφορούν τη βασιλική οικογένεια.

Ο Κρις Σιπ δήλωσε ότι το ITV, που μετέδωσε τη δίωρη συνέντευξη μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίησή της στις ΗΠΑ, συγκέντρωσε 12,3 εκατ. τηλεθεατές στο αποκορύφωμα του προγράμματος, ενώ το συνολικό πρόγραμμα το είδαν κατά μέσο όρο 11 εκατ. τηλεθεατές. Η συνέντευξη προσέλκυσε το 54% του τηλεοπτικού κοινού.

Σε κάθε περίπτωση, εντείνεται η πίεση στη βρετανική βασιλική οικογένεια να απαντήσει στις κατηγορίες περί ρατσισμού και αναισθησίας που διατυπώθηκαν από τον Χάρι και τη Μέγκαν, βυθίζοντας σε μεγάλη κρίση τη μοναρχία. Μετά τον ‘σεισμό’ που προκάλεσε η εκρηκτική εξομολόγηση του ζεύγους, το παλάτι του Μπάκιγχαμ επιλέγει να απαντά έως τώρα με σιωπή. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, η βασίλισσα Ελισάβετ αρνήθηκε να εγκρίνει την ανακοίνωση που είχε στόχο να ηρεμήσει τα πνεύματα: η γιαγιά του Χάρι ζήτησε περισσότερο χρόνο για να μελετήσει την απάντησή της.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα