back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Me Too και το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας – Κοινό πλέγμα δράσεων για την αντιμετώπιση της ψυχολογικής και σεξουαλικής κακοποίησης

Διαβάστε επίσης

Κοινό μέτωπο κατά της ψυχολογικής και σεξουαλικής κακοποίησης συστήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας το οποίο ομόφωνα ενέκρινε το μείγμα των δράσεων που έφερε μετά από συνεννόηση με την Δημοτική Αρχή ο επικεφαλής της παράταξης “Αθήνα είσαι εσύ” Παύλος Γερουλάνος.

Οι προτάσεις του Παύλου γερουλάνου επικροτήθηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι αυτό το πρότυπο πλαίσιο ιδεών και προτάσεων που παρουσιάστηκε μπορεί να αποτελέσει έναν πιλότο για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας από όπου και να προέρχεται. Και εδώ πρέπει α σημειωθεί ότι τις επόμενες εβδομάδες το πλαίσιο προτάσεων του Παύλου Γερουλάνου θα εμπλουτιστεί και από προτάσεις και από όλες τις δημοτικές παρατάξεις καθώς απώτερος σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να αποτελέσει ένα θεσμικό πλαίσιο για όλους τους δήμους της χώρας ακομη και το Δημόσιο.
Στην ομιλία του ο κ. Μπακογιάννης αφού υπογράμμισε ότι πρέπει να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα της ψυχολογικής και σεξουαλικής βίας στους χώρους εργασίας έδωσε ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική διάσταση του προβλήματος επισημαίνοντας “Δυστυχώς το κίνημα του MeToo έχει γίνει αντικείμενο μικρό πολιτικής αντιπαράθεσης και κινδυνεύει αν συνεχίζεται να αντιμετωπίζεται αυτοαναφορικά και με ναρκισσισμό από το πολιτικό σύστημα, κινδυνεύει με αφυδάτωση αν επιμείνει σε αυτή τη στείρα γραμμή.”

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα