back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αποσπάσεις σε σχολεία στο εξωτερικό

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά, νωρίτερα από όλα τα προηγούμενα χρόνια, η υποβολή αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες εξωτερικού.

Οι αποσπάσεις αφορούν το σχολικό έτος 2021-2022, και από το ημερολογιακό έτος 2022, για το Νότιο Ημισφαίριο, από την Τετάρτη 10 Μαρτίου έως και τις 3 μετά το μεσημέρι της Τρίτης 23 του μήνα.

Παράλληλα, ξεκινά και η υποβολή αιτήσεων απόσπασης στα Ευρωπαϊκά Σχολεία εκπαιδευτικών των ακόλουθων θέσεων:

εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών, ΠΕ70 Δασκάλων, ΠΕ04.01 Φυσικών, ΠΕ86 Πληροφορικής και εκπαιδευτικού Συμβούλου Δευτεροβάθμιου Κύκλου.

Η χρονική προθεσμία είναι η ίδια (10-23 Μαρτίου) εφόσον οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί διαθέτουν τα προβλεπόμενα προσόντα, όπως αυτά περιγράφονται στο Κανονισμό για τα μέλη του αποσπασμένου προσωπικούστα Ευρωπαϊκά Σχολεία.

Οι αιτήσεις και στις δύο περιπτώσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη https://dipode-aitisi.sch.gr.

«Μεριμνούμε για την έγκαιρη στελέχωση των σχολείων μας, ώστε αφ’ ενός οι εκπαιδευτικοί μας να προγραμματίσουν την οικογενειακή τους ζωή και τις υποχρεώσεις τους, αφ’ ετέρου να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της χώρας και των ελληνόγλωσσων εκπαιδευτικών μονάδων του εξωτερικού, ιδιαίτερα, δε, δεδομένων των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας» σημείωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα