back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έκκληση Κικίλια και Πατούλη στους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το ΕΣΥ

Διαβάστε επίσης

Έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς έκαναν σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στους ιδιώτες γιατρούς να βοηθήσουν και να στηρίξουν τους συναδέλφους τους και τα δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση.

«Μόνο χθες Τρίτη είχαμε 185 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής. Αν υπολογίσετε ότι ένα μεσαίο νοσοκομείο της χώρας έχει περίπου 200 κλίνες, τότε βλέπετε ότι κάθε μέρα –τις τελευταίες ημέρες- σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

«Η πληρότητα φτάνει στα όρια της και η πίεση στο ΕΣΥ αυξάνεται. ‘Ολο αυτό το διάστημα υπάρχει μια αύξηση 58% στις κλίνες ΜΕΘ», είπε ο υπουργός Υγείας και έκανε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να βοηθήσουν και να ενταχθούν στο ΕΣΥ.

Αμοιβή με δελτίο παροχής υπηρεσιών

Οι ιδιώτες γιατροί που θα απασχοληθούν εκτάκτως στο δημόσιο σύστημα Υγείας θα αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Η καθαρή αμοιβή έχει οριστεί στα 2.000 ευρώ, ποσό αφορολόγητο και ακατάσχετο.

Ανέφερε δε ότι το Σισμανόγλειο θα δέχεται πλέον μόνο περιστατικά covid, ενώ και το Ερρίκος Ντυνάν μπαίνει στις εφημερίες.

«Έχουμε ήδη 3.787 συνανθρώπους μας να νοσηλεύονται με Covid-19 στην Ελλάδα κι ενώ ξεκινήσαμε το 2019 με 556 ΜΕΘ στο σύνολο, έχουμε καταφέρει με τιτάνιες προσπάθειες να έχουμε φτάσει αισίως –με τις 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID του Ιπποκράτειου- τις 1.404 σήμερα και συνεχίζουμε», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

“Σήμερα έχουμε φτάσει να έχουν γίνει 1.082.082 εμβολιασμοί και σήμερα έχουν γίνει πάνω από 24.000 εμβολιασμοί. Το επόμενο άνοιγμα της πλατφόρμας των εμβολιασμών θα είναι για την ομάδα των ευπαθών πολιτών και θα γίνει εντός των επόμενων 10 ημερών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «ο σχεδιασμός του υπουργείου περιλαμβάνει τις δυνάμεις του ΕΣΥ, τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, αλλά και κέντρα αποκατάστασης για όσους έχουν αποθεραπευτεί.

Συνεργασία με το κέντρο “Φιλοκτήτης”

Θα ξεκινήσει συνεργασία με το κέντρο “Φιλοκτήτης”, με 50 κλίνες αρχικά, ώστε να προχωρήσουμε στην αποσυμπίεση του δημόσιου συστήματος”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κάλεσε τους συναδέλφους του γιατρούς να ανταποκριθούν στην έκκληση του υπουργείου Υγείας και του ΙΣΑ. “Και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν το ηχηρό παρόν. Ήδη από χθες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δεκάδες γιατροί και εντός των ωρών θα γίνει και η επιλογή”, είπε.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στα χθεσινά επεισόδια λέγοντας ότι η υγεία είναι υπερκομματική και πως “η ένταση δεν βοηθάει κανέναν και δεν οδηγεί πουθενά”.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα