back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κρεμλίνο: Οι ξένες ιστοσελίδες πρέπει να τηρούν τους ρωσικούς νόμους

Διαβάστε επίσης

Η Μόσχα λαμβάνει καθ’ όλα βάσιμα μέτρα που υποχρεώνουν τις ξένες ιστοσελίδες να τηρούν τους ρωσικούς νόμους, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτημα για την απόφαση της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής επικοινωνιών Roskomnadzor να περιορίσει την ταχύτητα του Twitter και για το ενδεχόμενο να μπλοκάρει ξένες πλατφόρμες σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της.

«Κανένας δεν έχει καμία επιθυμία να μπλοκάρει κάτι. Όμως το να λάβουμε μέτρα, ώστε να υποχρεώσουμε αυτές τις εταιρίες να τηρούν τους νόμους μας, είναι φυσικά κάτι το εντελώς βάσιμο», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου συμφώνησε ότι «οι Ρώσοι πρέπει να έχουν την δυνατότητα πρόσβαση σε όλα τα διεθνή μέσα», αλλά παράλληλα προσέθεσε ότι «ο έλεγχος της λειτουργίας των μέσων αυτών πρέπει να εξασφαλίζει ότι όλες αυτές οι πλατφόρμες ενεργούν στο πεδίο του δικαίου και τηρούν τους νόμους και τις νόμιμες απαιτήσεις των ρωσικών υπηρεσιών στην επικράτεια της Ρωσίας».

Απαντώντας στο ερώτημα, αν υπάρχει ενδεχόμενο να επαναληφθεί μια κατάσταση όπως αυτή που είχε δημιουργηθεί με τον αποκλεισμό του μέσου ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, στο οποίο εξακολουθούσαν να έχουν πρόσβαση οι χρήστες του, ο Πεσκόφ είπε: « η Roskomnadzor έχει αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία και ασφαλώς αξιολογεί την εμπειρία αυτή, την λαμβάνει υπόψιν στο έργο της». «Είναι προφανές ότι πρέπει να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα ώστε να υποχρεωθούν αυτές οι εταιρείες να τηρούν τις νόμιμες απαιτήσεις των υπηρεσιών μας», δήλωσε ο Πεσκόφ και υπογράμμισε ότι οι διαδικτυακές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να το κάνουν εφόσον λειτουργούν στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. « Δεν μπορεί να υπάρχουν κάποιες εταιρείες στη χώρα μας που να λειτουργούν εκτός δικαιικού πεδίου», κατέληξε ο Πεσκόφ.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως επιβραδύνει την ταχύτητα του Twitter επειδή αυτό το τελευταίο δεν αφαίρεσε απαγορευμένο περιεχόμενο, ενώ οι ρωσικές αρχές απείλησαν την αμερικανική πλατφόρμα με πλήρη αποκλεισμό, αν δεν συμμορφωθεί με τα αιτήματά τους για διαγραφή περιεχομένων.

Η κίνηση αυτή, με την οποία κλιμακώνεται η εντεινόμενη αντιπαράθεση ανάμεσα στη Μόσχα και αμερικανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γίνεται εβδομάδες αφού οι ρωσικές αρχές κατηγόρησαν το Twitter και άλλους ιστότοπους ότι δεν διαγράφουν καταχωρίσεις για τις οποίες οι αρχές λένε πως καλούν παιδιά να πάρουν μέρος σε διαδηλώσεις κατά του Κρεμλίνου.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα