back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σ. Καφούνης: Να είναι προσεκτικοί, να μην ανακοινώνουν ημερομηνίες και μετά να τις παίρνουν πίσω, οδηγούν τον εμπορικό κόσμο στην απόγνωση

Διαβάστε επίσης

«Είναι λάθος να ακούγονται ημερομηνίες, οι αντοχές έχουν ξεπεραστεί- και όχι μόνο οι οικονομικές, αλλά και  οι ψυχολογικές. Όταν κάποιος ακούει ότι θα ανοίξει στις 16,  μετά ακούει 22, μετά στις 29,  φοβάμαι πως τον οδηγούν στην απόγνωση» δήλωσε ο Σταύρος Καφούνης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στο κεντρικό δελτίο με την Κατερίνα Παπαβασιλείου.

«Πρέπει να είναι προσεκτικοί στο δημόσιο λόγο τους, τόσο η κυβέρνηση όσο και λοιμωξιολόγοι. Να μην ανακοινώνουν με άνεση ημερομηνίες και μετά να τις παίρνουν πίσω» Τόνισε πώς «τα ψυχολογικά όρια ξεπεράστηκαν, οι επιχειρηματίες δεν ξέρουν πότε θα ανοίξουν. Ακούνε διαρκώς παρατάσεις και την ίδια ώρα οι υποχρεώσεις συσσωρεύονται. Το μίγμα είναι εκρηκτικό, πρέπει να δούμε πως θα κρατήσουμε αυτούς τους ανθρώπους όρθιους»

Αναφερόμενος στα μέτρα ενίσχυσης, αφού εκτίμησε πως δεν επαρκεί το 1 δις της επιστρεπτέας προκαταβολής 7, επεσήμανε ότι ο νέος αλγόριθμος της επιστρεπτέας 7 θα πρέπει να φτάσει στοχευμένα σε όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη.
«Πρέπει να στηριχθούν με βάση την πτώση που έχουν όλη τη χρονιά, όλο το 2020 βάση των αδιάθετων εμπορευμάτων. Επίσης όταν θα ανοίξει η αγορά θα πρέπει τα ενοίκια να είναι χαμηλά, να υπάρχει επιδότηση κάθε επιχείρησης που έχει έναν εργαζόμενο και να μειωθούν οι φόροι»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα