back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γιάννης Μπούγας: Το θέμα της αστυνομικής βίας δεν έχει τις διαστάσεις που θέλει να δώσει η αξιωματική αντιπολίτευση

Διαβάστε επίσης

«Οικονομία και πανδημία είναι τα βασικά προβλήματα, αυτή την ώρα. Το θέμα της αστυνομικής βίας δεν έχει τις διαστάσεις που θέλει να προσδώσει η αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε υπάρχει γενικευμένη αστυνομική βία, όπως διαδίδει. Σημειώνονται μεμονωμένα περιστατικά για τα οποία εφαρμόζεται, όπου χρειάζεται, η σχετική νομοθεσία με επιβολή πειθαρχικών και ποινικών κυρώσεων.» είπε ο Γ. Γ της ΚΟ της ΝΔ και βουλευτής Φωκίδας, Γιάννης Μπούγας.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου, πριν από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή, για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και στον απόηχο των διαδοχικών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, προσδιόρισε ως βασικά προβλήματα της κοινωνίας, στις παρούσες συνθήκες, την οικονομία και την πανδημία.
Και υποστήριξε ότι «Το θέμα της αστυνομικής βίας δεν έχει τις διαστάσεις που θέλει να δώσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει γενικευμένη αστυνομική βία, όπως διαδίδει. Υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά και για την αντιμετώπισή τους εφαρμόζονται, όπου χρειάζεται, οι προβλεπόμενες από το νόμο πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις.»

Σε ερώτηση για τις καταλήψεις στα ΑΕΙ, έκανε λόγο για παράνομες πράξεις, που οφείλουν να αντιμετωπίζονται ως τέτοιες.
«Σε μια κατάληψη πανεπιστημιακού χώρου, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία παράνομη πράξη, που τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Τι θα περίμενε δηλαδή κανείς από την κυβέρνηση; Να παραμένει θεατής σε μια κατάληψη 33 ατόμων, οι μισοί εξωπανεπιστημιακοί και 75 χιλιάδες φοιτητές να μην έχουν πρόσβαση στο Παν/μιο και στις υπηρεσίες που προσφέρει;»

Για το περιστατικό της Νέας Σμύρνης, ο κ. Μπούρας ανέφερε πως δεν μπορούσε να προβλεφθεί. Έκανε λόγο για μια κακή αστυνομική αντίδραση, συνιστώντας ψυχραιμία, όπως και ευαισθησία απέναντι στις δύσκολες, λόγω πανδημίας, συνθήκες τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους αστυνομικούς.
«Ήταν μια κακή αντίδραση ομάδας αστυνομικών απέναντι σε πολίτη και συνέβη, δυστυχώς, μέσα σε συνθήκες έντασης και εκνευρισμού, που όλοι αντιλαμβανόμαστε και οφείλουμε να δείξουμε ευαισθησία. Και απέναντι στους αστυνομικούς που ενεργούν διαρκώς υπό καθεστώς πίεσης, αλλά και βεβαίως έναντι των πολιτών. Αυτά τα περιστατικά δεν γίνεται, δυστυχώς, να προβλεφθούν από κυβέρνηση και αστυνομία. Γι αυτό αντιμετωπίζονται αd hoc.»

Αναφορικά με τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης , ο ΓΓ της ΚΟ της ΝΔ ζήτησε να συμβάλλει σε μια κατάσταση ευταξίας και να συμφωνηθεί ότι σε έκτακτες συνθήκες οφείλουν όλοι να κάνουν ένα βήμα πίσω. «Γιατί δεν γίνεται να υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας, καθημερινά, υποκινούμενες πορείες, που, εκτός από σοβαρές συνέπειες στην οικονομία έχουν και δυσμενείς επιπτώσεις στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.»
Και πρόσθεσε ότι η Αντιπολίτευση επιδιώκει να έχει διακριτή παρουσία και λόγο, αλλά επειδή δεν μπορεί να το κάνει με προτάσεις, επιλέγει την αντίδραση. «Η αντιπολίτευση ευθύνεται γιατί υποκινεί, συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις, χωρίς να παροτρύνει να περιοριστούν για λόγους δημόσιας υγείας, που είναι το μείζον αγαθό το οποίο πρέπει να διαφυλαχθεί.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα