back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Πυρά» Τσίπρα κατά Μητσοτάκη: Στην πιο κρίσιμη στιγμή επιλέγετε ως βασική σας στρατηγική την ένταση και τον διχασμό

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον οποίο κατηγόρησε ότι « συνειδητά στήνει ένα σκηνικό αστυνομοκρατίας, επιλέγοντας την πόλωση και τον διχασμό», εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, ο αρχηγός της αξιωματικής της αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «ενορχηστρωτή της έντασης», κατηγορώντας τον παράλληλα, ότι επιχειρεί να εργαλειοποιήσει το κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει, ενοχοποιώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Δεν μπορείτε πια. Αποτύχατε στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στην οικονομία και τώρα θέλετε να την πληρώσουν οι πολίτες, στρέφοντας τη μισή κοινωνία απέναντι στους άλλους», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει να γίνει κάτι τέτοιο και θα διαφυλάξει με κάθε τρόπο την ενότητα του λαού μας.

Αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, αφού μίλησε για «τάγματα εφόδου που κακοποιούν νέους και οικογένειες που βγήκαν βόλτα στη γειτονιά, επισήμανε ότι αυτό που πρέπει να φοβάται η κυβέρνηση δεν είναι η οργή των μπαχαλάκηδων, αλλά των νοικοκυραίων μιας μεσοαστικής περιοχής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε επίσης, στον πρωθυπουργό, υπεροψία και αλαζονεία, λέγοντας ότι δεν μπορεί να κατανοήσει ότι απέναντί της η κυβέρνηση δεν έχει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ολόκληρη την κοινωνία, η οποία είναι εξοργισμένη με τα μέτρα εγκλεισμού, το πιο αναποτελεσματικό λοκντάουν σε όλη την Ευρώπη και την υποκρισία που γεννά αίσθημα αγανάκτησης στους πολίτες.

Δευτερολογία Τσίπρα

Για μισή συγγνώμη του πρωθυπουργού προς την κοινωνία για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, έκανε λόγο στη δευτερολογία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Ζητήσατε μισή συγγνώμη που αν την είχατε ζητήσει ολόκληρη, όχι εσείς αλλά ο κ. Χρυσοχοΐδης, θα είχαμε αποφύγει την ένταση της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Σχολιάζοντας όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, ότι δεν συμφωνεί με τη διαπίστωση ότι η βία φέρνει βία και ότι η μόνη λύση είναι ο διάλογος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντολίτευσης, διερωτήθηκε εάν από αύριο τα ΜΑΤ θα καλούν σε διάλογο τους πολίτες. «Από τις ασυναρτησίες που ακούσαμε στην πρωτολογία σας,το μόνο που δεν μας είπατε είναι ότι το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε το σεβασμό του προς την οικογένεια Μπακογιάννη, καλώντας τον πρωθυπουργό να σταματήσει να ταυτίζει όλους όσοι δεν ενδιαφέρονται για το κράτος Δικαίου και θέλουν να γίνει ήρωας ένας τρομοκράτης απεργός πείνας, με την Αριστερά και τους αγώνες της. Κατά τ´άλλα, ο κ. Τσίπρας πρότεινε στον πρωθυπουργό η επιλογή της ηγεσίας της αστυνομίας, να γίνεται μέσω μιας διακομματικής επιτροπής της Βουλής,η οποία θα αποφασίζει με αξιοκρατικά και όχι με κομματικά κριτήρια.

Δημήτρης Ράντος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα