back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας

Διαβάστε επίσης

Ευθεία επίθεση στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της “μονομαχίας” μεταξύ των δύο για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας, επαναλαμβάνοντας την κατηγορία ότι ο πρωθυπουργός “επιλέγει ως βασική στρατηγική την ένταση και το διχασμό”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα χαρακτήρισε “απεχθή φαινόμενα” που “δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά από κανέναν δημοκρατικό πολίτη”, τονίζοντας ότι είναι “ευθύνη” της πολιτείας και “αντικειμενική ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη τόσο των πολιτών όσο και των αστυνομικών”.

“Σας κατηγορώ γιατί στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, με τους πολίτες πιεσμένους, κουρασμένους, απελπισμένους από τη πανδημία, εσείς επιχειρείτε να ξεφύγετε από τις ευθύνες σας, επιλέγοντας ως βασική σας στρατηγική την ένταση και το διχασμό”, τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στη διαχείριση της πανδημίας, κάνοντας λόγο για “αποτυχία” με “τραγικά αποτελέσματα”.

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος επενδύει στην έννοια της ενότητας και ποιος υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση» τόνισε ο πρωθυπουργός, παίρνοντας τον λόγο για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είχατε την ευκαιρία να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να κάνετε πράξη αυτό, που υποκριτικά δηλώσατε ότι σας ενδιαφέρει, η κοινωνική ειρήνη κ. Τσίπρα. Αντ’ αυτού μέτρησα 17 φορές τη λέξη «κατηγορώ». Σας επιστρέφω το Κατηγορώ γιατί εσείς ενσαρκώνετε την υποκρισία», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και συνέχισε: «Θα μιλήσω για ένα μεγάλο κίνδυνο να μετατρέψουν κάποιοι την πανδημία κατά της υγείας σε κίνδυνο κατά της κοινωνίας και να εκμεταλλευτούν την εύφλεκτη ύλη της κόπωσης για τα περιοριστικά μέτρα, που όλοι ομολογούμε πως είναι αναγκαία. Να ανάψουν μία φωτιά που θα κάψει την κοινωνική ενότητα».

«Έχουν γίνει πάνω από 11 εκατομμύρια έλεγχοι, με ευγένεια και χωρίς κανένα πρόβλημα» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην Ελληνική Αστυνομία. «Όταν κατηγορείτε κ. Τσίπρα τους αστυνομικούς, στοχοποιείτε παιδιά της διπλανής πόρτας» είπε στη συνέχεια και ανέφερε «Πόσες φορές αστυνομικοί μπήκαν στη μάχη του κορονοϊού; Ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Να μην αδικήσουμε συλλήβδην την αστυνομία επειδή υπάρχουν περιστατικά αστυνομικής βίας. Ευθύνες θα αποδοθούν. Επικαλείστε μία υπόθεση, αυτή του Ινδαρέ, που δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει και η εικόνα στην διαδικασία της δίκης ήταν διαφορετική από την πρώτη εντύπωση, στην οποία εσείς μείνατε» συμπλήρωσε.

Τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης διαφώνησαν με την διαδικασία, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να καταγγέλλει παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, επειδή ο πρωθυπουργός δεν απαντά στην δική του ερώτηση και τη Φώφη Γεννηματά να ζητά διευρυμένη συζήτηση για τα φαινόμενα βιας σε επίπεδο όλων των πολιτικών αρχηγών. Για «κοκορομαχία» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα