back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

1.626 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ . Από αυτά τα 834 εντοπίζονται στην Αττική και τα 145 στη Θεσσαλονίκη . 53 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό και συνολικά 7091 από την αρχή της πανδημίας. 564 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Εστία 16 κρουσμάτων κορονοϊού, εντοπίστηκε στο γηρο-ψυχιατρικό τμήμα του Δρομοκαΐτειου.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν το Σάββατο, 13.03.2021 συνολικά 77.465 ελέγχους και κατέγραψαν 1.652 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 532 χιλιάδες .700€.

Ανοιχτή θα είναι αύριο η Βαρβάκειος αγορά για τις τελευταίες προμήθειες των σαρακοστιανών. Ανοικτά θα είναι επίσης αύριο Καθαρά Δευτέρα , μίνι μάρκετ, ιχθυοπωλεία και φούρνοι, ενώ θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές. Κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ.

Ανοιχτά τα πάρκα για το έθιμο του χαρταετού το οποίο μπορεί να γίνει σε κοντινή απόσταση από τον τόπο κατοικίας και με τήρηση των αποστάσεων . Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών θα διενεργεί αύριο, δωρεάν rapid test στο Πεδίο του Άρεως και στο Πάρκο Τρίτση.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας θα εκπροσωπήσει αύριο, Δευτέρα τη χώρα μας στη συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία θα συζητηθεί σειρά σημαντικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της 9ης έκθεσης Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα. Επίσης, θα συζητηθούν οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στους επιμέρους κλάδους της ευρωπαϊκής οικονομίας και οι διαρθρωτικές μεταβολές που πιθανώς να έχει ενεργοποιήσει η πανδημία, με βάση σχετικό σημείωμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην Γερμανία προβάδισμά στις εκλογές στη Βάδη-Βυρτεμβέργη διατηρούν οι Πράσινοι, ενώ ενισχύεται και η παρουσία τους στη Ρηνανία-Παλατινάτο.

Απώλειες για τους Χριστιανοδημοκράτες 4 και 7,3ποσοστιαίων μονάδων σε Βάδη-Βυρτεμβέργη και τη Ρηνανία-Παλατινάτο, Κερδισμένο το μικρό business friendly κόμμα Ελεύθεροι Ψηφοφόροι. Ενίσχυση και για τους Φιλελεύθερους . Μικρές είναι οι απώλειες για Σοσιαλδημοκράτες. Απώλειες για την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία.

Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε σήμερα από όλους «να καταθέσουν τα όπλα» στη Συρία και «να υφάνουν ξανά τον κοινωνικό ιστό», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα ετών από την έναρξη του πολέμου στη χώρα. Ο πάπας υπενθύμισε ότι η δεκαετία των αιματηρών συγκρούσεων οδήγησε «σε μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές καταστροφές του καιρού μας

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ

Στο ημίχρονο

Λάρισα-Ολυμπιακός, 0-1

Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός, 0-0

Άρης-ΟΦΗ 1-0

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα,0-0

Λαμία-Ατρόμητος. 0-0

Βόλος-ΑΕΚ, 1-0 και

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, 1-0

Και ο καιρός…

Νεφώσεις και τοπικές βροχές για αύριο Καθαρά Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-15 βαθμούς Κελσίου. Άνεμοι Δυτικοί έως 5 μποφόρ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα