back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

14η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (15-22 Μαρτίου 2020)

Διαβάστε επίσης

Για την Ασφάλεια και την Ευγένεια στους Δρόμους

Από 15-22 Μαρτίου 2020 φορείς της χώρας μας συσπειρώνονται για την προώθηση κρίσιμων ζητημάτων κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας ενώ, παράλληλα, πραγματοποιούνται δράσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού και θεσμικού χαρακτήρα.

Ο στόχος

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας-θεσμού, της Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει, μικρούς και μεγάλους, αποσκοπώντας στην πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, που αποτελούν μία παγκόσμια μάστιγα και τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας.

Εκδηλώσεις – Δράσεις

  • «Ανέβασε μια selfie»

«Ανέβασε μια selfie» για την προώθηση της παγκόσμιας καμπάνιας THIS IS MY STREET που συντονίζει το Ινστιτούτο, σε Ελλάδα και Κύπρο, ως μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).

Με την καμπάνια αυτή  δίνεται φωνή στους νέους αλλά και στους πολίτες γενικότερα ώστε να απαιτήσουν δράση για την αντιμετώπιση των κινδύνων στους δρόμους και την ατμοσφαιρική ρύπανση, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και δράση για το σχεδιασμό και τη συνύπαρξη σε βιώσιμες πόλεις.

Στα κοινωνικά δίκτυα του Ινστιτούτου, θα αναρτώνται, στο διάστημα 15-22 Μαρτίου, φωτογραφίες (selfies) των συμμετεχόντων στην πρωτοβουλία, κρατώντας τα μηνύματα της εκστρατείας για πιο ασφαλείς και υγιείς καθημερινές διαδρομές.

Υποστηρικτές αυτής της δράσης, ανάμεσα σε άλλους τοπικούς παράγοντες και φορείς, είναι ήδη ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης καθώς και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Φωστηρόπουλος, που θα φωτογραφηθούν, με σχετικά message boards, σε περιοχές που έχουν γίνει  ή χρήζουν παρεμβάσεων υποδομών Οδικής Ασφάλειας σε διάφορα σημεία της πόλης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα πραγματοποιούνται συναντήσεις με αρμόδιους φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για το θέμα.

Περισσότερα για την καμπάνια καθώς και απόκτηση των message boards, για να φωτογραφηθείτε, θα βρείτε στο www.mystreetgreece.com

  • 25ο Συνέδριο European Level Crossing Forum ELCF

Την Πέμπτη 18/3/2021, το  Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» θα συμμετάσχει με την πρόεδρό του και στελέχη του Ινστιτούτου στο 25ο Συνέδριο European Level Crossing Forum ELCF, που συντονίζεται από τη Διεθνή Ένωση Σιδηροδρόμων (UIC) και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Το 25ο ELCF αφορά σε θέματα ασφάλειας στις ισόπεδες διαβάσεις τρένων.

  • Σεμινάριο «Ψηφιακή Δημιουργία και Οδική Ασφάλεια»

Την Παρασκευή 19/3/2021 (17:00-20:00) θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα «Ψηφιακή Δημιουργία και Οδική Ασφάλεια» σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

  • Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο

Η Δευτέρα 22/3/2021 συμπίπτει με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο (σε συνεργασία με Responsible Young Drivers – RYD), μία πρωτοβουλία που στόχο έχει να υπενθυμίσει σε όλους τους πολίτες ότι η επιθετική και ανεύθυνη  συμπεριφορά στο δρόμο μπορεί να προκαλέσει τροχαία δυστυχήματα. Για το σκοπό αυτό, το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» θα προωθήσει έναν χρηστικό «σελιδοδείκτη» με συμβουλές που στοχεύουν στη διάδοση  σημαντικών μηνυμάτων για την ευγένεια στο δρόμο.

  • Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδος

Επίσης τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, που είναι παράλληλα και η Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδος, συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από τη Διοίκηση του Ινστιτούτου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προκειμένου να συζητηθούν θέματα οδικής ασφάλειας και προώθησης της εκστρατείας Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΔΡΟΜΟΣ (THIS IS MY STREET).

  • Πανελλαδική τηλεοπτική καμπάνια ενημέρωσης για την Οδική Ασφάλεια

Με 4 τηλεοπτικά κοινωνικά μηνύματα, η καμπάνια ενημέρωσης του Ινστιτούτου εστιάζει σε ξεχωριστά, αλλά εξίσου, κρίσιμα θέματα για την ασφάλεια των οδηγών. Τα μηνύματα αφορούν στη μη χρήση ζώνης, στη μη χρήση κράνους, στην απόσπαση προσοχής και στην ακατάλληλη ταχύτητα, παράγοντες που και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνει κατά προτεραιότητα για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.

Η καμπάνια θα μεταδίδεται από τους Τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας μέχρι και το τέλος Απριλίου με σύμφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.).

Συντελεστές

Η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ), με την υποστήριξη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» και τη στήριξη πλήθους άλλων φορέων και οργανώσεων.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα