back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μ. Συρεγγέλα: Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε στους πολίτες μας μία κοινωνία ισότητας και χωρίς διακρίσεις

Διαβάστε επίσης

Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενιαίας πολιτικής σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα δίνει προτεραιότητα στην ισότητα και στη διαφορετικότητα και θα καταπολεμά τις διακρίσεις, ζήτησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. (EPSCO), με θέμα την ισότητα, τις διακρίσεις και τη διαφορετικότητα.

Στόχος, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, είναι η πιστή εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας και παράλληλα η προώθηση νομοθετικών δράσεων τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο για την κάλυψη τυχόν κενών στην προστασία των πολιτών και για την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν.

«Δυστυχώς, στις ευρωπαϊκές κοινωνίες παρατηρούνται φαινόμενα άνισης μεταχείρισης και διακρίσεων, τα οποία σε περιόδους κρίσεων, όπως αυτή που βιώνουμε τώρα με την πανδημία του κορωνοϊού, αναπαράγονται και έχουν τρομερές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Η εξάλειψη τέτοιων συμπεριφορών και διακρίσεων απαιτεί καλά σχεδιασμένες πολιτικές, υπογράμμισε η κ. Συρεγγέλα».

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα