back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Π. Γερουλάνος: Δεν είναι μόνο το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και το πως συμπεριφέρεται μια εξουσία απέναντι σε έναν άνθρωπο που την έχει ανάγκη

Διαβάστε επίσης

Ομόφωνα ψήφισαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις το πρόγραμμα δράσεων που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Παύλος Γερουλάνος για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στον Δήμο Αθηναίων.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Κατερίνα Παπαβασιλείου ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε πως «το πρόγραμμα για την καταπολέμηση και πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι ένα πρώτο βήμα προς το ποτέ ξανά» και ξεκαθάρισε πως «δεν είναι μόνο το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και το πως συμπεριφέρεται μια εξουσία απέναντι σε έναν άνθρωπο που την έχει ανάγκη»

Τόνισε πως η αρχή πρέπει να γίνει από τους αιρετούς «Πρέπει να ξεκινήσουμε από τους αιρετούς και επιμένω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί και να περάσουμε σε όλη την ιεραρχία του Δήμου, μέχρι εκεί που και εμείς οι αιρετοί και ο Δήμος έρχεται σε επαφή με το κοινό, δηλαδή στα σχολεία μας, στις λέσχες φιλίας, στα γυμναστήρια και στις υπηρεσίες του Δήμου. Σε όλο αυτό το πλέγμα της εξουσίας υπάρχουν άνθρωποι που μας έχουν ανάγκη ή που τους έχουμε εμείς ανάγκη και εκεί είναι που συνήθως “ανθούν” τέτοιου είδους φαινόμενα»

Ανέφερε πως «το πρόγραμμα είναι προοδευτικό και καινοτόμο. Προοδευτικό διότι βάζει τον Δήμο Αθηναίων στην ηγεσία της προσπάθειας κατά της παρενόχλησης και μας δίνεται η ευκαιρία να ηγηθούμε, δίνοντας το παράδειγμα ώστε να το ακολουθήσουν όλοι εκείνοι που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης. Όπως τα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών.
Καινοτόμο διότι, αντίθετα με την κεντρική πολιτική σκηνή, εδώ μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε το πρόβλημα διαπαραταξιακά και να πούμε ότι η παρενόχληση δεν είναι πρόβλημα ενός κόμματος ή μιας παράταξης. Ο Δήμος έχει μια μεγάλη ευκαιρία να είναι μπροστά σε τέτοια θέματα και να δείχνει έναν διαφορετικό δρόμο πολιτικής από αυτόν που βλέπουμε στην κεντρική πολιτική σκηνή»

Ο Παύλος Γερουλάνος διαβεβαίωσε πως το πρόγραμμα δεν θα σταματήσει στη δημόσια δέσμευση.

«Φέραμε και ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο μια νομική πρόταση η οποία μπορεί να αλλάξει τα πράγματα ευρύτερα στο δημόσιο τομέα. Είμαστε μια παράταξη της αντιπολίτευσης που φέραμε κάτι μπροστά και το φέραμε έτσι ώστε να μπορεί ο Δήμαρχος να το πάει στη ΚΕΔΕ και από εκεί να πάει στο υπουργείο. ‘Όλα αυτά που θα αλλάξουν λοιπόν θα είναι μόνιμα αλλαγές και θα προστατεύονται από τον νόμο»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα