back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία από σήμερα ως τις 29 Μαρτίου 

Διαβάστε επίσης

Κλειστά είναι από την Τρίτη τα σχολεία σε όλη την επικράτεια μέχρι τις 29 Μαρτίου, όπως αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε η εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συνεχιστεί σε ολόκληρη τη χώρα υπό το καθεστώς τηλεκπαίδευσης και να ανασταλεί η διά ζώσης λειτουργίας του, σε όποιες περιοχές αυτό συνέβαινε Από το μέτρο ωστόσο εξαιρούνται τα ειδικά σχολεία, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν διά ζώσης.

Κατά το διάστημα αυτό, θα επικαιροποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αφορμή την αύξηση της μεταδοτικότητας, την κυκλοφορία των νέων μεταλλάξεων, την αύξηση επιδημικών εξάρσεων στις σχολικές μονάδες πέρα από το αναμενόμενο για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες σε περιοχές όπου λειτουργούσαν διά ζώσης, προτείνοντας την ενίσχυση της διαδικασίας του testing στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, προκειμένου να αρχίσει η διά ζώσης εκπαίδευση κατά τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

Τα σενάρια για την επανέναρξη των μαθημάτων είναι πολλά, όμως σύμφωνα με το επικρατέστερο, η ημερομηνία σταδιακής επιστροφής των μαθητών στα θρανία είναι η 29η Μαρτίου. Η ημερομηνία αυτή αφορά τα γυμνάσια και κατα λύκεια, καθώς θα δοθεί προτεραιότητα στους μαθητές που δίνουν εξετάσεις το καλοκαίρι, και ειδικότερα στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων. Σε δεύτερη φάση, στις αρχές Απριλίου θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία. Όλα αυτά βέβαια εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα