back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δ. Τοσουνίδου: Η κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίταξη και χωρίς αποζημίωση ιδιωτικών ΜΕΘ, οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από τα κέρδη των κλινικαρχών

Διαβάστε επίσης

«Θα χάσουμε πολλούς ασθενείς, η εικόνα είναι δραματική και αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική από την κυβέρνηση τότε η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δραματική» δήλωσε η Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματίας της ΟΕΝΓΕ, Δέσποινα Τοσουνίδου. Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στις Ελεονώρα Ορφανίδου, Ελευθερία Κουμάντου κατηγόρησε το υπουργείο υγείας ότι δεν λέει όλη την αλήθεια στο λαό.

«Χθες στις 20:30 βρίσκονταν 124 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ (νοσούντες από covid και από άλλες παθήσεις), σε απλές κλίνες στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου Αττικής και το υπουργείο Υγείας λέει απλά τα νούμερα χωρίς ωστόσο να εξηγεί πως οι 124 διασωληνωμένοι δεν ήταν σε ΜΕΘ αλλά σε κοινές κλίνες γεγονός που εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους. «Πιθανόν κάποιοι να καταλήξουν για αυτό τον λόγο» σημείωσε.

Υποστήριξε πως για αυτή την εικόνα ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση καθώς ενώ έχουν γεμίσει οι δημόσιες ΜΕΘ δεν προχωράει στην άμεση και χωρίς αποζημίωση επίταξη των πάνω από 200 ιδιωτικών ΜΕΘ. «Κάνουμε δραματική έκκληση. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει τώρα στην επίταξη τους και χωρίς αποζημίωση καθώς οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από τα κέρδη των κλινικαρχών» είπε χαρακτηριστικά η κ. Τοσουνίδου.

Τέλος κατήγγειλε πως «αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι ασθενείς με covid παρακολουθούνται από οφθαλμιάτρους, ρευματολόγους και φυσιάτρους γιατί οι πνευμονολόγοι και οι καρδιολόγοι είναι ελάχιστοι»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα