back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίδομα αναδοχής: Από 300 έως 1.000 ευρώ στους δικαιούχους

Διαβάστε επίσης

Το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος σε ανάδοχους γονείς, γνωστοποίησε η αρμόδια υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Το επίδομα, θα αφορά το σύνολο των παιδιών προς αναδοχή, σε όλες τις δομές της χώρας και θα κυμαίνεται από 300 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε παιδιού.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει σε συνεργασία με τη Unicef, σε ενημερωτική εκστρατεία διετούς διάρκειας για το θέμα της αναδοχής.

Εντωμεταξύ, ολοκληρώνεται η επιμόρφωση των επαγγελματιών, κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων της 24ωρης Εθνικής Γραμμής Παιδικής Προστασίας (1107) του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), ενώ ξεκίνησε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) σειρά σεμιναρίων σε κοινωνικούς λειτουργούς των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και των Περιφερειών.

Και τα δύο επιμορφωτικά προγράμματα, στοχεύουν στην ενημέρωση και εξειδίκευση των επαγγελματιών, ώστε να είναι έτοιμοι να διαχειριστούν στο άμεσο μέλλον τα αιτήματα των συμπολιτών μας που επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι γονείς, αλλά και στη συνέχεια να εποπτεύουν την πορεία της αναδοχής.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα