back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δ. Αναγνωστόπουλος: Στόχος του εθνικού μητρώου επικοινωνίας να προσφέρουμε πιο ασφαλείς ηλεκτρονικές συναλλαγές του δημοσίου με τον πολίτη

Διαβάστε επίσης

Για το εθνικό μητρώο επικοινωνίας και το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων μίλησε στο στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο, Νίκο Καρούτζο, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, «με το εθνικό μητρώο επικοινωνίας ο πολίτης έχει πλέον την δυνατότητα σε ένα κεντρικό σημείο – σε μία κεντρική ηλεκτρονική πλατφόρμα http://notify.gov.gr  να συμπληρώσει τα στοιχεία του.  Με αυτό τον τρόπο θα τα δηλώνει μία φορά και όχι σε πολλές διαφορετικές υπηρεσίες. Αυτά τα στοιχεία θα διαβιβάζονται αυτόματα σε όλες τις υπηρεσίες. Θα μεταφέρεται η πληροφορία από τη μία υπηρεσία που θα την έχεις δηλώσει, στον φορέα που την χρειάζεται. Από τη στιγμή που συμπληρώνεις τα στοιχεία σου, αυτά θα μπορούν να αξιοποιηθούν από φορείς τους δημοσίου, αλλά αυτό θα γίνει όταν υπάρχει μάζα στοιχείων όταν αρκετοί πολίτες θα τα έχουν συμπληρώσει. Τα στοιχεία που θα συμπληρώνονται θα είναι η οδός, το κινητό τηλέφωνο που θα πρέπει ο αριθμός να είναι πιστοποιημένος , ονοματεπώνυμο και ένα email»  Όπως επισήμανε ο γενικός γραμματέας, «βασικός στόχος είναι να προσφέρουμε περισσότερες ασφαλείς συναλλαγές στον πολίτη. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα πιστοποιημένο τηλέφωνο. Ένας πιστοποιημένος αριθμός. Εκεί θα αποστέλλεται ένας επιβεβαιωτικός κωδικός για την ασφάλεια της συναλλαγής, όπως γίνεται και με τις τράπεζες. Έτσι θα προσφέρουμε πιο ασφαλείς ηλεκτρονικές συναλλαγές του δημοσίου με τον πολίτη»

 

Σε ότι αφορά στην πλατφόρμα (που ανοίγει αύριο Παρασκευή 19 Μαρτίου)  για ραντεβού  εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων, ο κ Αναγνωστόπουλος τόνισε: «Με μεγάλη σωφροσύνη έχουμε κινηθεί στους εμβολιασμούς ώστε να κλείνουμε ραντεβού , όταν  υπάρχουν τα αντίστοιχα εμβόλια , ώστε να μην χρειαστεί ένας πολίτης να πάει στο εμβολιαστικό κέντρο χωρίς να υπάρχει το εμβόλιο»

Για τον τρόπο που γίνεται η προτεραιοποίηση των ομάδων του πληθυσμού, ο κ Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι «αυτό είναι καθαρά απόφαση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών. Λαμβάνονται υπόψη και οι διεθνείς πρακτικές και σίγουρα η επιτροπή έχει κινηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι αυτή που βάζει και σε σειρά προτεραιότητας. Όταν έχουμε και έρθουν περισσότερα εμβόλια θα μπορέσουμε να κλείσουμε και περισσότερα ραντεβού και να αυξήσουμε το ποσοστό όσων έχουν εμβολιαστεί»

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα