back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ανοιχτή Πόλη: Απαράδεκτη προχειρότητα στον προγραμματισμό προσλήψεων του ΟΠΑΝΔΑ

Διαβάστε επίσης

Να μη συμμετάσχει στην 7η δια περιφοράς συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΝΔΑ με θέμα τον 4ετή προγραμματισμό προσλήψεων του Οργανισμού αποφάσισε η Ανοιχτή Πόλη.

Όπως καταγγέλλει ένα τόσο σημαντικό ζήτημα αντιμετωπίζεται από τη Δημοτική Αρχή με προχειρότητα ενώ η επιλογή της δια περιφοράς διαδικασίας δεν αποτελεί τον ορθό τρόπο λήψης απόφασης καθώς- όπως τονίζει η ΑΠ- δεν δίνει τη δυνατότητα συζήτησης και απάντησης τυχόν ερωτημάτων.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε, μόλις χθες Πέμπτη 18/3, για την πρόσκληση σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων που συγκαλείται για Παρασκευή 19/3/2021, με θέμα τον 4ετή προγραμματισμό προσλήψεων του ΟΠΑΝΔΑ. Συγκεκριμένα, το σχετικό εισηγητικό μας εστάλη αργά το απόγευμα.

Πάγια θέση της Ανοιχτής Πόλης είναι η ανάγκη άμεσων προσλήψεων στον Οργανισμό προκειμένου να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που έχουν δημιουργηθεί τόσα χρόνια, καθώς και ενός σταθερού προγραμματισμού προσλήψεων ανά έτος που θα αναπληρώνει τις θέσεις όσων αποχωρούν. Σε αυτήν την κατεύθυνση, δηλώνουμε όχι απλά τη συμφωνία μας αλλά και τη διαθεσιμότητά μας να διεκδικήσουμε αυτές τις προσλήψεις, με όλα τα πρόσφορα μέσα.

Ωστόσο, μένουμε έκπληκτοι από την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται από τη Δημοτική Αρχή η όλη διαδικασία, για ένα τόσο σημαντικό και ουσιώδες ζήτημα. Η σχετική εγκύκλιος έχει σταλεί από τις 3/3/2021, ωστόσο το ΔΣ καλείται να αποφασίσει σχετικά (δια περιφοράς μάλιστα) μόλις λίγες ημέρες πριν τη λήξη της 20ήμερης προθεσμίας που είχαν οι φορείς για να εγκρίνουν τον προγραμματισμό τους. Το εν λόγω ζήτημα δεν είχε συμπεριληφθεί ούτε στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης του ΔΣ της 17-3-2021 που αναβλήθηκε, γεγονός σχεδόν ακατανόητο που υποδηλώνει ελλιπή προετοιμασία της τελευταίας στιγμής για ένα πολύ σημαντικό θέμα. Επιπρόσθετα, η επιλογή της δια περιφοράς διαδικασίας, η οποία δεν δίνει τη δυνατότητα συζήτησης και απάντησης όποιων ερωτημάτων υπάρχουν, δεν αποτελεί τον ορθό τρόπο λήψης απόφασης.

Με βάση τα παραπάνω, οι εκπρόσωποι της Ανοιχτής Πόλης στο ΔΣ του Οργανισμού δεν θα συμμετέχουν σε αυτήν την 7η δια περιφοράς συνεδρίαση, και ζητούν την πλήρη και αναλυτική ενημέρωσή τους σχετικά με το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου».

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα