back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Covid 19-Γαλλία: Παρά τις απαγορεύσεις 6.500 καρναβαλιστές κατέκλυσαν τη Μασσαλία

Διαβάστε επίσης

Ντυμένοι γορίλες, λουλούδια ή ακόμη και… γιατροί, σχεδόν 6.500 άνθρωποι γιόρτασαν σήμερα το καρναβάλι στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, παρά την έξαρση της πανδημίας στη χώρα που ανάγκασε την κυβέρνηση να ενισχύσει τα περιοριστικά μέτρα.

Η αστυνομία εξέφρασε τη λύπη της για αυτό το υπαίθριο πάρτι, που δεν είχε την άδεια των αρχών, πολύ περισσότερο επειδή οι νεαροί καρναβαλιστές στην πλειονότητά τους δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες και δεν τηρούσαν τις αποστάσεις.

Οι χιλιάδες μασκαράδες έκαναν παρέλαση και χόρεψαν το απόγευμα σε μικρή απόσταση από τη Λα Κανεμπιέρ, την κεντρική λεωφόρο της πόλης.

«Οι νέοι κουράστηκαν με το κλείσιμο στο σπίτι. Δεν υπάρχουν ευπαθείς ηλικιωμένοι εδώ, μόνο νέοι», είπε, φανερά ενθουσιασμένος, ο 26χρονος Ρομέν, που είχε ντυθεί φούρναρης αλλά κάτω από την ποδιά φορούσε τη φανέλα του Ζινεντίν Ζιντάν.

«Έχω πολλούς φίλους που πηγαίνουν στη Μαδρίτη, όπου όλα είναι ανοιχτά και είναι ωραίο να το βλέπουμε αυτό», σχολίασε ο Κεντίν, ένας 26χρονος ειδικευόμενος γιατρός που φορούσε μια μάσκα… λιονταριού.

Πέρσι, το καρναβάλι της Μασσαλίας είχε ματαιωθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων.

«Υπάρχουν περίπου 6.500 άνθρωποι. Είναι μια εκδήλωση που δεν είχε ανακοινωθεί και την οποία δεν θεωρούμε καθόλου υπεύθυνη ενέργεια, δεδομένου ότι δεν τηρούνται οι αποστάσεις. Κάνουμε ελέγχους περιφερειακά της συγκέντρωσης, κυρίως για τη χρήση μάσκας και κάνουμε προφορικές συστάσεις», ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Από το Σάββατο έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα αυστηρά μέτρα σε 16 περιφέρειες της Γαλλίας, μεταξύ των οποίων είναι και το Παρίσι, λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Η Μασσαλία δεν περιλαμβάνεται στις περιοχές υπό αυστηρή επιτήρηση, όπως η γειτονική Νίκαια, όμως εξακολουθούν να ισχύουν και εκεί τα μέτρα, όπως είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η απαγόρευση των μεγάλων συναθροίσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα