back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στοιχεία για την πρόοδο ερευνών υποθέσεων αστυνομικής βίας από την ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης

Στοιχεία σχετικά με την πρόοδο διερεύνησης υποθέσεων καταγγελιών περί άσκησης υπέρμετρης αστυνομικής βίας έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και όπως επισημαίνεται από σήμερα αυτό θα γίνεται σε μηνιαία βάση.

Όπως αναφέρεται «η ΕΛ.ΑΣ. εφαρμόζει πολιτική λογοδοσίας για την ενημέρωση των πολιτών με την μηνιαία δημοσίευση στοιχείων για: το σύνολο του αστυνομικού έργου, τους ελέγχους κατά της πανδημίας, τις συναθροίσεις, την διατάραξη κοινής ησυχίας.
Από σήμερα και κάθε μήνα θα δημοσιεύονται επίσης στοιχεία για την πρόοδο διερεύνησης των υποθέσεων καταγγελιών περί άσκησης υπέρμετρης αστυνομικής βίας, που έχουν λάβει ιδιαίτερη δημοσιότητα».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «η πειθαρχική διερεύνηση περιστατικών είναι σύνθετη διοικητική διαδικασία, η οποία χρειάζεται για να ολοκληρωθεί, με σεβασμό των κανόνων του κράτους δικαίου, ικανό χρονικό διάστημα (κατά μέσο όρο 8 μήνες)».

Αναλυτικά από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανακοινώθηκαν στοιχεία για 6 υποθέσεις και τον εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης της έρευνας για κάθε μία από αυτές:

Μαρούσι μαθητές (9 Οκτωβρίου 2020) – Εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης: 1 μήνας

Μάγγος Β. (14 Ιουνίου 2020) Ολοκληρώθηκε η Ε.Δ.Ε., εκκρεμεί στον Συνήγορο του Πολίτη

Πλατεία Κυψέλης (8 Μαΐου 2020) Ολοκληρώθηκε η Ε.Δ.Ε., εκκρεμεί στον Συνήγορο

Γαλάτσι 5χρονο (1 Νοεμβρίου 2020) – Εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης: 1 μήνας

Τραυματισμός βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ από δακρυγόνο (7 Οκτωβρίου 2020) Ολοκληρώθηκε η Ε.Δ.Ε., εκκρεμεί στον Συνήγορο

Χίος (27 Φεβρουαρίου 2020) – Εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης: 1 μήνας

Σε όλες τις υποθέσεις αναφέρεται ότι υπάρχει συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έρχεται λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο σε ιστοσελίδες από την υπόθεση του Γαλατσίου όπου είχαν γίνει καταγγελίες για υπερβολική χρήση βίας και χρήση χημικών σε καφετέρια με θύμα ακόμα και ένα 5χρονο παιδί.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα