back to top
26.5 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

26.5 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ένα animation βίντεο για την προστασία των προσφυγόπουλων

Διαβάστε επίσης

Ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων με τίτλο: «12 Συμβουλές για το πώς να προστατεύσετε το παιδί σας» / «12 Tips on How to Protect your Child» δημιούργησε η ΜΚΟ SolidarityNow στο πλαίσιο της εκστρατείας της, για την ασφάλεια των παιδιών, που διαβιούν σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας.

Το νέο βίντεο κινουμένων σχεδίων

«Πρόκειται για μια ενέργεια που έρχεται να στηρίξει το γονεϊκό ρόλο των ανθρώπων που ζουν στα camps τα οποία βρίσκονται στην ενδοχώρα» αναφέρει, στον Αθήνα 9.84, η Δομινίκη Γεωργοπούλου υπεύθυνη του προγράμματος «Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας», που υλοποιείται από την οργάνωση, σε 14 ανοιχτές δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

«Ουσιαστικά έχουμε αποδελτιώσει 12 κανόνες ασφαλείας, εξηγεί η κα Γεωργοπούλου, «που περιλαμβάνουν όλα τα ρίσκα και τους κινδύνους που μπορεί να ενέχει μια δομή για τα παιδιά και τους μετατρέψαμε  με μια όμορφη γραφιστικά μορφή σε ένα animation βίντεο ώστε αυτοί οι κανόνες να είναι ξεκάθαροι και κατανοητοί. Το νέο βίντεο κινουμένων σχεδίων είναι διαθέσιμο σε τέσσερις γλώσσες (Αγγλικά, Αραβικά, Φαρσί, Γαλλικά). Οι 12 συμβουλές αφορούν σε κανόνες προστασίας από τις καιρικές συνθήκες, από άγρια και επικίνδυνα ζώα , από αγνώστους ανθρώπους κλπ. Συνοψίζουν τη βασική πληροφόρηση προς τους γονείς, ώστε να προστατεύουν τα παιδιά τους από μια σειρά πιθανών απειλών».

 Το νέο βίντεο κινουμένων σχεδίων θα παρουσιαστεί στους ωφελούμενους του SolidarityNow στα «Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας» και θα διανεμηθεί σε όλους τους φορείς που επίσης δραστηριοποιούνται στις 14 ανοιχτές δομές φιλοξενίας προσφύγων στη χώρα.

Αφίσες και φυλλάδια

Επιπλέον, το SolidarityNow έχει δημιουργήσει αφίσες και φυλλάδια με το ίδιο περιεχόμενο, που είναι ορατά σε όλους στις 14 δομές.

Πρόγραμμα «Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας»

Το SolidarityNow στέκεται δίπλα στους γονείς παρέχοντάς τους διαρκή ενημέρωση και υποστήριξη, μέσα από το πρόγραμμα «Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας» που υποστηρίζεται από τη UNICEF Greece και τον IOM Greece με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα