back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Πατούλης: Μέσα στην ημέρα θα σταλούν στα αστυνομικά τμήματα χαρτιά επίταξης για 206 ιδιώτες γιατρούς

Διαβάστε επίσης

«Προτεραιότητα όλων μας τις επόμενες μέρες είναι να σώσουμε τις ζωές των ασθενών από covid-19, που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και απλές κλίνες χωρίς να υποβαθμίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών στο δημόσιο και ιδιωτικό σύστημα υγείας», δήλωσε, με αφορμή την επίταξη των ιδιωτών γιατρών, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο Νίκο Καρούτζο τόνισε: «κάνουμε διαχείριση προτεραιοτήτων, υπάρχει εθνικό κάλεσμα και αυτή την στιγμή δίνουμε την μάχη στην πρώτη γραμμή- και για αυτό τον λόγο κάλεσα πολλές φορές τους συναδέλφους να ριχτούν στην μάχη».

‘Οπως είπε ο κ. Πατούλης «μέσα στην ημέρα θα σταλούν στα αστυνομικά τμήματα χαρτιά επίταξης για 206 ιδιώτες γιατρούς και αύριο το πρωί θα πρέπει να παρουσιαστούν σε νοσοκομεία».

Εξήγησε πως η χώρα μας είχε τον πιο υψηλό βαθμό εξειδικευμένων γιατρών οι οποίοι και έφυγαν στο εξωτερικό, αλλά οι στιγμές που ζούμε δεν προσφέρονται για κριτική.

«Η χώρα μας θα ήταν ακόμη πιο ισχυρή σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, αν είχαμε καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια να αποτρέψουμε τη φυγή 18.000 ιατρών υψηλού επιστημονικού επιπέδου κι εξειδίκευσης, που αναζήτησαν στο εξωτερικό μια καλύτερη επαγγελματική προοπτική, καθώς κι αν είχαμε στελεχώσει επαρκώς το δημόσιο σύστημα υγείας, τα δημόσια νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια υγεία. Αυτή η ώρα όμως δεν προσφέρεται για κριτική» τόνισε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα