back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Πιερρακάκης: Σε ειδική πλατφόρμα τα θετικά κρούσματα από τα self test που θα κάνουν οι πολίτες

Διαβάστε επίσης

Τη δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα δηλώνονται τα κρούσματα κορονοϊού που θα προκύπτουν από τα self test που θα κάνουν οι πολίτες προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Το σύστημα για να δηλώνονται τα κρούσματα από τους πολίτες που θα κάνουν self test θα αλληλεπιδρά με αυτό της άυλης συνταγογράφησης, στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι φαρμακοποιοί. Εκ των πραγμάτων θα πρέπει να υπάρξει μια πλατφόρμα κυρίως για στατιστικούς λόγους, να υπάρχει μια πρώτη καταγραφή και για να έχει μια εικόνα ο ΕΟΔΥ  για τους πολίτες που έκαναν το τεστ. Επιπλέον, θα υπάρξει μια πλατφόρμα για να δηλώνονται όσοι έχουν θετικό αποτέλεσμα, εφόσον το επιθυμούν. Δε θα είναι απολύτως ισοδύναμο με το να πάει ο πολίτης σε ένα διαγνωστικό κέντρο ή να καταγραφεί κεντρικά στο μητρώο Covid, αλλά θα είναι χρήσιμο», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κ. Πιερρακάκης.

Όσον αφορά στην πλατφόρμα των ραντεβού για τους εμβολιασμούς, τόνισε ότι για τις ευπαθείς ομάδες ήταν η πιο περίπλοκη διαδικασία. Πρόσθεσε ότι στόχος είναι μέχρι τέλος Απριλίου όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών, μαζί με τα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, να έχουν κάνει έστω μια δόση του εμβολίου. «Αυτός ο στόχος είναι επιτεύξιμος. Έχουμε ήδη πάνω από1,4 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχουν ήδη γίνει και κάθε εβδομάδα προσθέτουμε 200.000 ραντεβού», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα