back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βόλτα σε λαϊκή αγορά του Ζωγράφου – Αυξημένη κίνηση, «χαλαρά» μέτρα

Διαβάστε επίσης

Ιδιαίτερα αυξημένη παρουσιάζεται σήμερα η κίνηση στην λαϊκή αγορά του Ζωγράφου, με παραγωγούς και καταναλωτές να εμφανίζουν για πρώτη φορά σημάδια «χαλαρότητας» όσον αφορά την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Στους πάγκους λείπουν πλέον τα αντισηπτικά υγρά, ενώ πολλοί παραγωγοί δεν χρησιμοποιούν πλέον προστατευτικά γάντια. Χαρακτηριστικό στοιχείο χαλάρωσης των μέτρων αποτελεί το γεγονός ότι ακόμη και η προστατευτική μάσκα των παραγωγών είναι σε πολλές περιπτώσεις κάτω από την μύτη και σε ορισμένες άλλες διπλωμένη κάτω από το σαγόνι. Επίσης, σε πολλούς πάγκους δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα να συνωστίζεται ο κόσμος.

Την ίδια ώρα, σε διάφορα σημεία του δρόμου της Λαϊκής αγοράς, στην οδό Αγίας Λαύρας, η εικόνα συμπληρώνεται από πλανόδιους μουσικούς που βρίσκονται δίπλα στον κόσμο χωρίς να φορούν προστατευτικές μάσκες.

Όσον αφορά τις τιμές στην λαϊκή αγορά, παρουσιάζονται αμετάβλητες, συγκριτικά με την περυσινή εβδομάδα. Το μπρόκολο παραμένει στα 2.50 ευρώ το κιλό, το κουνουπίδι στο 1.50 ευρώ το κιλό, το λάχανο από 80 λεπτά – 90 λεπτά το κιλό, οι αγκινάρες πεσμένες με την τιμή στα 5 ευρώ για 7 τεμάχια, τα πορτοκάλια από 40 λεπτά το κιλό και τα μανταρίνια από 80 λεπτά μέχρι και 1 ευρώ το κιλό.

Κώστας Κορέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα