back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με πιστοποίηση ΟΑΕΔ – Google

Διαβάστε επίσης

Σε μια ώρα ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο δωρεάν εξ αποστάσεως πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με πιστοποίηση γα 3.000 άνεργους νέους, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας ΟΑΕΔ-Google Ελλάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έως και την Κυριακή, 4 Απριλίου.

Το πρόγραμμα, προβλέπει τη δωρεάν κατάρτιση 3.000 ανέργων σε τέσσερις θεματικές ενότητες που οδηγούν στην απόκτηση των εξής πιστοποιητικών:

IT Support Specialist Certificate (τεχνική υποστήριξη πληροφορικής)

UX Designer Certificate (σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη)

Project Manager Certificate (διαχείριση έργου)

Data Analyst Certificate (ανάλυση δεδομένων)

Τα προσφερόμενα πιστοποιητικά κατάρτισης παρέχονται αποκλειστικά στα αγγλικά. Κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να ολοκληρώσει τουλάχιστον μία θεματική ενότητα, αλλά εάν επιθυμεί μπορεί να ολοκληρώσει όλες τις θεματικές ενότητες. Η κατάρτιση παρέχεται μέσω της πλατφόρμας Coursera και με την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας, ο ωφελούμενος θα λαμβάνει αυτόματα το αντίστοιχο πιστοποιητικό – βεβαίωση ολοκλήρωσης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, έως 29 ετών, αποφοίτους τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με γνώσεις Αγγλικής γλώσσας και υπολογιστών, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στον ιστότοπο www.oaed.gr

Η αίτηση

Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/programma-olokleromenes-epaggelmatikes-katartises-gia-anergous-me-pistopoiese

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Δωρεάν παροχή στο εξ αποστάσεως Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Επαγγελματικής Κατάρτισης με Πιστοποίηση για ανέργους.

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους και στη συνέχεια θα σταλεί στους ωφελούμενους email του ΟΑΕΔ με οδηγίες, σχετικά με την εγγραφή και παρακολούθηση του προγράμματος.

Ως ημερομηνία λήξης των διαδικτυακών μαθημάτων και συνολικά του προγράμματος έχει προσδιοριστεί η Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021.

Τέλος, με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις, οι ωφελούμενοι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδοτούμενης απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, το οποίο σχεδιάζει να υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα