back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κικίλιας: Οι πολιτικές «κοκορομαχίες» προσβάλλουν τους γιατρούς – Βελτίωση των δεικτών από την άλλη εβδομάδα

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση ότι και αυτή την εβδομάδα θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, αλλά από την ερχόμενη ίσως να υπάρξει σταθεροποίηση, έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Δεν έχουμε γίνει Μπέργκαμο όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση, το ΕΣΥ στέκεται όρθιο και δεν θα επιτρέψω να διασπαρεί πανικός και να υπονομευθεί η προσπάθεια που γίνεται» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας λέγοντας με έμφαση ότι δεν συμμετέχει σε πολιτικές «κοκορομαχίες» οι οποίες προσβάλλουν, όπως είπε, τον αγώνα των γιατρών.

Ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε ερώτηση για την επιδημιολογική εικόνα και την κορύφωση του τρίτου κύματος εκτίμησε ότι θα είναι δύσκολη κι αυτή η εβδομάδα και από την επόμενη, ίσως δούμε στοιχεία σταθεροποίησης, που θα μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας και το ΕΣΥ που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού μόνο χθες Κυριακή καταγράφηκαν 240 εισαγωγές ασθενών COVID μόνο στην Αττική» είπε ο κ. Β. Κικίλιας.

Σχετικά με την συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και την επίταξη των γιατρών διευκρίνισε αρχικά ότι «όταν σήμερα μιλάμε για Εθνικό Σύστημα Υγείας, μιλάμε για όλες τις υπηρεσίες παροχής Υγείας στη χώρα, είτε ιδιωτικές είτε δημόσιες, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών νοσοκομείων και ό,τι ζητήσαμε από τους ιδιώτες το πήραμε, ήδη έχουν διατεθεί πάνω από 140 κρεβάτια ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα».

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την επίταξη των γιατρών από τη στιγμή που μόνο 61 γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ίδιου αλλά και των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

«Κάναμε υπομονή και περιμέναμε. Μόνο 61 αποδέχτηκαν και τους παίρνω τηλέφωνο, έναν έναν για να τους ευχαριστήσω» τόνισε ο υπουργός Υγείας επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν έχει μείνει πλέον νοσηλευτής στην «αγορά» και δεν υπάρχει γιατρός εκτός ΕΣΥ αν εξαιρεθούν όσοι έφυγαν στο εξωτερικό. Δώσαμε τη δυνατότητα ακόμη και στους συνταξιούχους να προσφέρουν και μονιμοποιήσουμε τους επικουρικούς γιατρούς των ΜΕΘ» τόνισε.

Αναφερόμενος τέλος στους εμβολιασμούς, είπε ότι αναμένεται να γίνουν 1.5 εκατ. δόσεις εμβολίων μέσα στον Απρίλιο ενώ τον Μάιο και τον Ιούνιο θα υπερδιπλασιαστούν οι δόσεις εμβολίων που θα διαθέτουμε στην χώρα.

 

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα