back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Α. Βαλτάς: Οι φαρμακοποιοί ποτέ δεν ζήτησαν και δεν θα ζητήσουν ούτε 1 λεπτό του ευρώ, τα self tests θα δίνονται δωρεάν

Διαβάστε επίσης

«Οι φαρμακοποιοί ποτέ δεν ζήτησαν και δεν θα ζητήσουν ούτε 1 λεπτό του ευρώ από τους πολίτες, τα self tests θα δίνονται δωρεάν» ξεκαθάρισε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο Νίκο Καρούτζο, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς.  «Τα όσα ακούστηκαν περί αμοιβής οφείλονται σε παρεξήγηση. Παρεξηγήθηκαν τα λόγια του κ Λουράντου» ανέφερε.

Υπογράμμισε ότι οι φαρμακοποιοί δεν είναι αντίθετοι με την απόφαση του υπουργείου Υγείας, όμως, το υπουργείο πήρε μια απόφαση χωρίς καν να τους ενημερώσει: «Ξαφνικά ανακοινώθηκαν πράγματα που απαιτούσαν προηγουμένως μια διαδικασία διαβούλευσης για να επιλυθούν προβλήματα» είπε διευκρινίζοντας ότι «οι φαρμακοποιοί είναι υποχρεωμένοι, αφού τους ζητήθηκε, να βοηθήσουν στη διανομή, παρόλα τα προβλήματα που αφορούν στην τροφοδοσία των 35 εκατομμυρίων self tests μέσω των 10.000 φαρμακείων που λειτουργούν σε όλη τη χώρα και στην κατανομή αυτών ανάλογα με τη δυναμική του κάθε φαρμακείου».

«Δεν διαφωνούμε με την επιλογή της κυβέρνησης, αλλά πρέπει να υπάρξει σύστημα, ενημέρωση, διασφάλιση ότι δεν θα ταλαιπωρηθεί ο πολίτης, ότι θα έχουμε το χρόνο να κάνουμε και αυτό μέσα σε όλα τα άλλα που κάνουμε στη ροή της εργασίας μας» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Διευκρίνισε ότι για «καθαρά επιδημιολογικούς λόγους είναι αδύνατο να γίνει το τεστ μέσα στο φαρμακείο ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνονται και έξω από το κατάστημα, όπως γίνεται σε άλλες χώρες».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα