back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξαναρχίζουν οι ανακρίσεις για την υπόθεση Novartis

Διαβάστε επίσης

Αρχίζουν και πάλι οι ανακρίσεις για την υπόθεση της Νovartis με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μετά την ανάρρωση της ανακρίτριας η οποία είχε νοσήσει με κορονοϊό.

Η σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων πέρασε στον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Αθανασίου,ο οποίος είχε καταθέσει τόσο στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, όσο και στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη οι οποίοι διενήργησαν προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει δέκα πολιτικά πρόσωπα και δυο εισαγγελικοί λειτουργοί.

Συγκεκριμένα, τα πολιτικά πρόσωπα που μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου είναι οι Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Μάριος Σαλμάς.

Από εισαγγελικής πλευράς έχουν καταθέσει έως τώρα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, η κατάθεση του οποίοι διήρκεσε τρεις μέρες και συνολικά περίπου 30 ώρες. Ο κ. Αγγελής ήταν επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και παραιτήθηκε από την θέση αυτή, καταγγέλλοντας εγγράφως τα διαδραματιζόμενα στην εν λόγω Εισαγγελία. Επίσης, έχει καταθέσει και η εισαγγελέας Εφετών και πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα