back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Κυριαζή: Το Αthens Science Festival είναι Greece Science Festival

Διαβάστε επίσης

 

Παρά τις δυσκολίες, με έναν άλλο τρόπο και φέτος θα έχουμε Αthens Science Festival. Μόνο που ακολουθώντας τα δεδομένα της εποχής θα είναι virtual και αφιερωμένο στην «Εποχή των ηρώων».
Επειδή, στην εποχή της πανδημίας του covid-19, ήρθε στο προσκήνιο μια νέα κατηγορία σύγχρονων ηρώων – ηγετών, κυρίως από τον χώρο της επιστήμης, που με όπλα τη θέληση για προσφορά, αλλά και την αίσθηση καθήκοντος έναντι των άλλων, αγωνίζονται για να διευρύνουν τα όρια της γνώσης και να δώσουν λύσεις, όπου χρειάζονται.

Η βιολόγος και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιούλα Κυριαζή, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, τόνισε ότι:

«Θέλοντας να συνεχίσουμε, αλλά και να εξελίξουμε αυτόν τον αγαπημένο θεσμό της Τεχνόπολης, επιλέξαμε να συνδεθούμε διαδικτυακά μέσα από το πρόσφατα ανακαινισμένο Αμφιθέατρο Μιλτιάδης Εβερτ, που αποτελεί πραγματικό στολίδι, ώστε το Αthens Science Festival να μπορέσει να πάει παντού, να το παρακολουθήσουν περισσότεροι και τελικά να βρεθούμε όλοι μαζί, παρά τη δυσμενή συγκυρία.
… Παρά την επιδημιολογική κρίση και με δεδομένες τις κατευθύνσεις των επιστημόνων, η έρευνα, η καινοτομία και οι επιστήμες εξελίσσονται ακόμα περισσότερο.»

Το Athens Science Virtual Festival 2021 τιμά επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων και σημαντικά πρόσωπα που διακρίθηκαν στους τομείς δράσης τους.

Μεταξύ των ομιλητών-εισηγητών, θα είναι οι: Άγγελος Αμδίτης, Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, Elena Andreicheva, Στυλιανός Αντωναράκης, Diana Ayton-Shenker, Κων/νος Δασκαλάκης, Alissa Eckert, Ian Griffiths, Χρήστος Κυρατσούς, Arthur Miller, Μαρίλυ Νίκα, Μartyn Poliakoff, Ηλίας Ψυρούκης, Mark Post, Ράνια Σβορώνου, Susan Schneider, Κατερίνα Στεφανίδη, Iain Stewart, Δημήτρης Τζοβάρας, Steve Wolf και άλλοι.

Διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo, το British Council και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με πολλούς ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς, ενώ μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας είναι ο Αθήνα 9.84.

Διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπoυργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www. athens-science-festival.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα