back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η λειτουργία των καταστημάτων «διχάζει» τους Αθηναίους

Διαβάστε επίσης

H παρατεταμένη περίοδος κλεισίματος των εμπορικών καταστημάτων, λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, φαίνεται ότι διχάζει τους Αθηναίους, στο ερώτημα για το «εάν συμφωνούν με το άνοιγμα τους».

Σε ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84 , δηλώνουν ορισμένοι ότι τα καταστήματα θα έπρεπε αυτό το διάστημα να είναι ανοικτά, έστω με τη μέθοδο του «click away». Στον αντίποδα καταγράφονται φωνές, που υποστηρίζουν ότι με τόσα κρούσματα σε καθημερινή βάση είναι ριψοκίνδυνο για την δημόσια υγεία το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.

Οι ερωτηθέντες που τάσσονται υπέρ του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων τονίζουν ότι «λόγω αυτής της κατάστασης αδυνατούν να αγοράσουν τα αναγκαία είδη, όπως είδη ένδυσης και υπόδησης». Περιορίζονται αναγκαστικά σε ηλεκτρονικές παραγγελίες που πολλές φορές- όπως λένε- δεν συμβαδίζουν με τα μεγέθη και τα νούμερα τους. Αναγκάζονται να επιστρέψουν μέσω των εταιρειών κούριερ πίσω τα προϊόντα που αγόρασαν μέσω του Διαδικτύου, με αποτέλεσμα να μπλέκουν σε μια χρονοβόρα διαδικασία με απίστευτη ταλαιπωρία.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι άλλοι θεωρούν πολύ πρώιμο να ληφθεί μια απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων, παραπέμποντας στον μεγάλο αριθμό των καθημερινών κρουσμάτων και την γενικότερη κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας. «Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί στον γενικότερο παγκόσμιο κανόνα. Δεν αποτελούμε την εξαίρεση στον κορονοϊό», λένε χαρακτηριστικά ορισμένοι.

Ένα ακόμη στοιχείο που αναδεικνύουν πολλοί ερωτηθέντες, αφορά την ψυχολογική πτυχή του θέματος. « Στο παρατεταμένο lock down, με κλειστά καφέ και καταστήματα εστίασης, προστίθενται και τα εμπορικά καταστήματα. Αυτή η εικόνα έχει συντελέσει σε μια έντονη ψυχολογική κόπωση της κοινωνίας», υπογραμμίζουν, προσθέτοντας ότι « ο κόσμος νιώθει πλέον απομονωμένος σε μια καθημερινή ρουτίνα εργασία- σπίτι».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα