back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Μήνυση κατά αστυνομικού που άφησε παράλυτο πολίτη

Διαβάστε επίσης

Ο Τζέικομπ Μπλέικ, ο Αφροαμερικανός από την Κενόσα του Ουισκόνσιν που πυροβολήθηκε από λευκό αστυνομικό πέρυσι με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος από τη μέση και κάτω, υπέβαλε αγωγή εναντίον του.

Ο Μπλέικ δέχθηκε πολλές σφαίρες στην πλάτη μπροστά στα μάτια των παιδιών του πέρυσι τον Αύγουστο, ένα περιστατικό που πυροδότησε πολυήμερες διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού στην Κενόσα αλλά και σε όλες τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα φέτος εισαγγελείς του Ουισκόνσιν αθώωσαν τον Ράστεν Σέσκι, τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον Μπλέικ, λέγοντας ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Ωστόσο ο Μπλέικ προσέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας να του καταβληθεί αδιευκρίνιστου ύψους αποζημίωση για τα τραύματα που υπέστη και “ένα σημαντικό ποσό” για ποινική αποζημίωση.

Διαδηλώσεις ξέσπασαν πέρυσι το καλοκαίρι, αφού έγινε viral το βίντεο που δείχνει τον Μπλέικ να περπατά προς το αυτοκίνητό του έχοντας την πλάτη του στραμμένη προς τους αστυνομικούς και τον Σέσκι να τον ακολουθεί και να τον πυροβολεί αφού εκείνος άνοιξε την πόρτα του οχήματός του.

Ωστόσο η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι το βίντεο δεν δείχνει όλο το περιστατικό και ότι ο Μπλέικ είχε στην κατοχή του μαχαίρι και αντιστάθηκε στη σύλληψη.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα