back to top
23.8 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.8 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας – ως μία οντότητα – με τη συστράτευση των στρατιωτικών νοσοκομείων και των ιδιωτικών δομών, άντεξε, αντέχει και θα αντέξει για την αντιμετώπιση της τελευταίας μεγάλης έξαρσης της πανδημίας. Ο μαζικός εμβολιασμός θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας» ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο νέο MEGA εμβολιαστικό κέντρο, στο Περιστέρι, ενόψει της επικείμενης έναρξης λειτουργίας του, την Πέμπτη 1η Απριλίου.

«Επιπλέον 272 εμβολιαστικά κέντρα προστίθενται στην εθνική προσπάθεια, με τον συνολικό αριθμό να φθάνει πλέον τα 1.073 σε όλη την επικράτεια» ανέφερε από πλευράς του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι τον Απρίλιο θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη διάθεση εμβολίων στην Ευρώπη και τη χώρα μας.

«Από αρχές Απριλίου, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ μπαίνουν στη μάχη κατά της πανδημίας, ως συμπληρωματικό μέτρο στην προσπάθεια αναχαίτισης του κορωνοϊού», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Την ίδια ώρα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος παραμένει κατηγορηματικά αντίθετος στη διενέργεια των self tests στα φαρμακεία, επικαλούμενος ζήτημα κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

«Η στρατηγική της κυβέρνησης απέτυχε. Άφησε το ΕΣΥ ανοχύρωτο.. Ναρκοθέτησε την τοπική οικονομία και ενώ αποφάσισε το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown, τα κρούσματα αντί να μειώνονται, αυξάνονται» δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Με την απομάκρυνση τόνων άμμου περιμετρικά της πλώρης του, ξεκίνησε πριν από λίγο, νέα επιχείρηση ρυμούλκησης του 400 μέτρων εμπορικού πλοίου EVER GIVEN, το οποίο έχει προσαράξει στο νότιο τμήμα της Διώρυγας του Σουέζ, προκαλώντας ασφυξία στη διεθνή ναυσιπλοϊα. Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί περισσότεροι από 20 χιλιάδες τόνοι άμμου.

«Η Αθήνα γίνεται σημείο συνάντησης των επιστημών με την κοινωνία» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την έναρξη του Athens Science Festival, το οποίο μεταδίδεται διαδικτυακά, από σήμερα έως και τη Δευτέρα, από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην «Εποχή των ηρώων», ανθρώπων της επιστήμης, της τεχνολογίας, της τέχνης, του αθλητισμού, που εν μέσω πανδημίας αγωνίζονται ο καθένας στον τομέα του για τη διεύρυνση της γνώσης και για καινοτόμες λύσεις. Αναλυτικά το πρόγραμμα και ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε τρεις μέρες επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας, δεκάδες φορείς και ιδρύματα και χιλιάδες πολίτες στη χώρα μας, συμμετέχουν στην Παγκόσμια μέρα της Γης, σβήνοντας σήμερα τα φώτα από τις 20:00 και μισή έως τις 21:30. Το ίδιο συμβολικό μήνυμα θα εκπέμψουν η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος και η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Ο Δήμος Αθηναίων θα σβήσει τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην πλατεία Κοτζιά και την Τεχνόπολη, ενώ ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, καλεί τους κατοίκους της πρωτεύουσας να σβήσουν τα φώτα, στέλνοντας το δικό τους μαζικό μήνυμα.

Μία ώρα μπροστά πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών αύριο τα ξημερώματα για την αλλαγή της ώρας σε θερινή. Συγκεκριμένα, στις 3 οι δείκτες θα πρέπει να δείξουν 4.

Καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 15, 4 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα