back to top
23.8 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.8 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Την ελεγχόμενη και σταδιακή επανεκκίνηση των οικονομικο-κοινωνικών δραστηριοτήτων σχεδιάζει το κυβερνητικό επιτελείο, με γνώμονες την αποκλιμάκωση των εισαγωγών νέων ασθενών covid στα νοσοκομεία, την επικείμενη δωρεάν διάθεση των self test ανίχνευσης κορωνοϊού, το συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό εμβολιασμών, αλλά και τον ανοιξιάτικο καιρό.

‘’ Η κυβέρνηση έχει ήδη παρουσιάσει στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας το πλαίσιο της στρατηγικής της’’ είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι εναπόκειται στα μέλη της Επιτροπής που θα συνεδριάσουν στα μέσα της εβδομάδας να αξιολογήσουν τα δεδομένα και να εισηγηθούν για το πως μπορεί να γίνει το ελεγχόμενο άνοιγμα.

Μέτρα στήριξης που υπερβαίνουν κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό και ξεπερνούν τα 14 δις ευρώ προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι απολύτως έτοιμη να ανταποκριθεί σε όλα τα σενάρια – ακόμη και τα δυσμενέστερα, για το μήνα Απρίλιο. Παράλληλα, όπως είπε – εντός του πρώτου 15νθημέρου του επόμενου μήνα , δρομολογείται η καταβολή στους ιδιοκτήτες ακινήτων διπλής αποζημίωσης, για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Μπαράζ ανακοινώσεων ΝΔ – Γιάννη Δραγασάκη με αιχμή τις καταγγελίες του Γιάννη Βαρουφάκη, ότι επί υπουργίας του ο κ. Δραγασάκης ενήργησε υπέρ του τσέχικου ΟΠΑΠ. Νωρίτερα το κυβερνητικό κόμμα με νέα ανακοίνωσή του κάλεσε τον κ. Δραγασάκη να μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα, και, είτε να απαντήσει επί της ουσίας στις καταγγελίες που του προσάπτονται είτε να κινηθεί δικαστικά. Είχε προηγηθεί δήλωση του Γιάννη Δραγασάκη, στην οποία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αθλιότητα και ολοφάνερη συμπαιγνία ΝΔ – Βαρουφάκη – επιχειρηματικών συμφερόντων. Παραπέμπει δε, όσους θέλουν να μάθουν τα πραγματικά γεγονότα, σε επιστολή που έχει αποστείλει προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Εντολή ώστε να ξεκινήσουν προετοιμασίες για την εκφόρτωση του φορτίου από το γιγαντιαίων διαστάσεων εμπορικό πλοίο EVER GIVEN, έδωσε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσσυ, σε περίπτωση που αποτύχουν οι ακολουθούμενες αρχικές επιλογές, με τη χρήση ρυμουλκών και την αφαίρεση χιλιάδων τόνων άμμου περιμετρικά του πλοίου. Θυμίζουμε ότι η διώρυγα του Σουέζ παραμένει αποκλεισμένη για έκτη συνεχή μέρα, προκαλώντας τεράστιες συνέπειες στη διεθνή ναυσιπλοΐα και το εμπόριο, με το ημερήσιο κόστος να εκτιμάται σε περισσότερα από 96 δισ. δολάρια.

Η περιοχή της Κυψέλης ήταν σήμερα στο επίκεντρο της καθιερωμένης Κυριακάτικης επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. “Τώρα που η καθαριότητα είναι πιο αναγκαία από ποτέ, συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά. Σήμερα, σαρωτική απολύμανση και πλύσιμο με καυτό νερό στην Κυψέλη” γράφει στο Facebook, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, οι εργασίες του τριήμερου Athens Science Festival, το οποίο φέτος διεξάγεται διαδικτυακά και μεταδίδεται “ζωντανά” από την Τεχνόπολη. Αναλυτικά το πρόγραμμα και ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες και τα επιτεύγματα των σύγχρονων ηρώων της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr.

Καιρός…

Αραιές νεφώσεις στην Αττική, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου 18,7 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα