back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λαϊκές αγορές: Mε κινητοποιήσεις απειλούν οι παραγωγοί

Διαβάστε επίσης

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την Τετάρτη 7 Απριλίου προσανατολίζονται οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το υπαίθριο εμπόριο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλογών Παραγωγών Λαϊκών Αγορών ζητά συνάντηση με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να πληροφορηθεί ο κλάδος ποιες από τις προτάσεις του έχουν γίνει δεκτές καθώς θεωρεί ότι οι διατάξεις του σχεδίου νόμου «απειλούν την συνέχεια του θεσμού των λαϊκών αγορών».

«Αν δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα από την μεθεπόμενη εβδομάδα Τετάρτη 7/04/2021 θα προβούμε σε επαναλαμβανόμενες 24ώρες πανελλαδικές απεργίες και κινητοποιήσεις», σημειώνει σε ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών.

Η ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει πουθενά αλλού τέτοιος θεσμός σε όλο τον κόσμο, 92 χρόνια τώρα, με τέτοιο εύρος προϊόντων και τέτοια αποδοχή και αγκάλιασμα των καταναλωτών. Δηλαδή, οι λαϊκές αγορές να ανήκουν στις περιφέρειες όλης της χώρας με την σύσταση νομικών προσώπων με όλες τις αρμοδιότητες λειτουργίας και εποπτείας των λαϊκών αγορών και συστήνονται διοικητικά συμβούλια με την εκπροσώπηση παραγωγών – επαγγελματιών – βιομηχανικών ειδών – καταναλωτών».

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα