back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Πιονγκγιάνγκ καταλογίζει «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στο Συμβούλιο Ασφαλείας, για τις πρόσφατες πυραυλικές εκτοξεύσεις

Διαβάστε επίσης

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέδειξε δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς η επιτροπή κυρώσεών του άσκησε κριτική για την πρόσφατη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ χαρακτηρίζοντάς την παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα νέο τύπο τακτικού βαλλιστικού πυραύλου μικρής ακτίνας δράσης την προηγούμενη εβδομάδα, με αποτέλεσμα η Ουάσινγκτον να ζητήσει σύγκληση της επιτροπής κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (UNSC).

Στη συνεδρίαση της επιτροπής την Παρασκευή, οι ΗΠΑ κάλεσαν για την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων και την ενίσχυση του πλαισίου εφαρμογής των υφιστάμενων απαγορεύσεων, απορρίπτοντας τη δοκιμαστική εκτόξευση ως παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, σύμφωνα με τον Τζο Τσολ Σου γενικό διευθυντή για τους διεθνείς οργανισμούς στο υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η σύγκληση της επιτροπής «σχεδιάστηκε προκειμένου να αρνηθούν στο κράτος μας το δικαίωμα της αυτοάμυνας» προειδοποιώντας ότι η Βόρεια Κορέα θα προχωρήσει σε «αντίμετρα».

«Η σύγκληση της UNSC αποτελεί μία άρνηση σε ένα ανεξάρτητο κράτος και μία εμφανή εφαρμογή δύο μέτρων και δύο σταθμών στη βάση των ‘αποφάσεων’ του ΟΗΕ – άμεσα παράγωγα της εχθρικής πολιτικής των ΗΠΑ», ανέφερε ο Τζο σε μία ανακοίνωσή του, που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.

«Δεν έχει νόημα ότι μόνο το δίκαιο μέτρο της αυτοάμυνας μας επιλέγεται για να καταγγελθεί, όταν πολλές άλλες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο εκτοξεύουν κάθε είδους πυραύλους για το σκοπό της ενίσχυσης της αμυντικής τους ικανότητας», παρατήρησε ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος.

Η ανακοίνωση αυτή ακολούθησε την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας το Σάββατο ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν κάνει ένα λάθος πρώτο βήμα αποκαλύπτοντας «μία βαθιά ριζωμένη έχθρα» μέσω της άσκησης κριτικής στην δοκιμαστική πυραυλική εκτόξευση αυτοάμυνας της Πιονγιάνγκ.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα