back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ν. Κεραμέως: Στις 5 Απριλίου να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια – Ξεκινούν οι εμβολιασμοί εκπαιδευτικών

Διαβάστε επίσης

Την επιστροφή των μαθητών γυμνασίων και λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Mega, η κ. Κεραμέως είπε ότι «συζητήσαμε με την επιτροπή την Παρασκευή, παρουσιάσαμε την πρότασή μας και ιδανικά την επόμενη εβδομάδα να δούμε ενδεχόμενο άνοιγμα σε Γυμνάσια και Λύκεια».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας, το άνοιγμα των σχολείων θα εξαρτηθεί από το self testing, με τεστ για τον κορονοϊό μία φορά την εβδομάδα στο σπίτι. «Αν το τεστ είναι θετικό θα προβλέπεται ένα επιβεβαιωτικό τεστ», συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς οι συγκεκριμένοι μαθητές έχουν χάσει περισσότερα μαθήματα σε σχέση με τους αντίστοιχους της πρωτοβάθμιας.

Με στόχο το άμεσο άνοιγμα των σχολείων ξεκινούν οι εμβολιασμοί εκπαιδευτικών με αδιάθετες δόσεις εμβολίων κατόπιν απόφασης  της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Τη σχετική εγκύκλιο υπογράφει η γενική γραμματέας του υπουργείου Αναστασία Γκίκα.

Η εγκύκλιος αφορά τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, δηλαδή τόσο των νηπιαγωγείων και των δημοτικών όσο και των γυμνασίων και λυκείων. Οι διευθυντές περιφερειακής εκπαίδευσης καλούνται να ορίσουν ομάδες συντονισμού, ενώ αναλυτικά στοιχεία θα στέλνονται κάθε εβδομάδα στη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας.

Η κ Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να γίνουν μαθήματα την περίοδο του Πάσχα», ενώ επανέλαβε ότι «υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου, ώστε να επιμηκύνουμε όσο το δυνατόν τη διά ζώσης εκπαίδευσης».

Αναφορικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι θα διεξαχθούν κανονικά όπως έχουν προγραμματιστεί και δεν θα υπάρξει νέα μείωση της εξεταστέας ύλης, ενώ για τις προαγωγικές εξετάσεις στα γυμνάσια και τα λύκεια είπε ότι «ένα από τα σενάρια που υπάρχουν να μην γίνουν και πάλι οι προαγωγικές όπως και πέρυσι».

Ισίδωρος Ρούσσος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα