back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γρ. Λέων: Δε σταματάμε ποτέ. Στον ΚΥΑΔΑ προσπαθούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των ανθρώπων που ζητούν τη βοήθειά μας

Διαβάστε επίσης

 

«Δε σταματάμε ποτέ. Προσπαθούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των ανθρώπων που ζητούν τη βοήθειά μας» είπε ο ιατροδικαστής και Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων Γρηγόρης Λέων, στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, χαρτογραφώντας τις υπηρεσίες και δράσεις του ΚΥΑΔΑ.

Αναφερόμενος στη πρόσφατη δημιουργία του κοινωνικού οδοντιατρείου, έκανε λόγο για «ένα πλήρως εξοπλισμένο με καλούς επιστήμονες, σύγχρονα μηχανήματα ακόμα και ακτινολογικό, ιατρείο, που προσφέρει υπηρεσίες φροντίδας στοματικής υγείας- καθαρισμούς, σφραγίσματα και απονευρώσεις- σε συμπολίτες οι οποίοι έχουν ανάγκη»

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το κοινωνικό οδοντιατρείο δημιουργήθηκε και συντηρείται αποκλειστικά με χορηγίες ιδιωτών χωρίς να κοστίσει ούτε ένα ευρώ στον δημότη της Αθήνας. Στεγάζεται στην Πειραιώς 35, απευθύνεται στους μη έχοντες οικονομική δυνατότητα ωφελούμενους του ΚΥΑΔΑ, με τηλέφωνο επικοινωνίας το 215.24.65.15 και επιλογή το 3 που αφορά στα κοινωνικά ιατρεία, ενώ λειτουργεί αποκλειστικά με ραντεβού, λόγω και της πανδημίας .

Σύμφωνα με τον κ Λέοντα, στον ΚΥΑΔΑ είναι ενταγμένοι 25.000 με 26.000 συμπολίτες μας. Όπως επισημαίνει «Μέχρι πέρυσι, παρείχαμε, με μεγάλη προσπάθεια, μόνο τα στοιχειώδη ως προς τις ιατρικές υπηρεσίες. Σήμερα όμως, έχουμε ένα δίκτυο, αποτελούμενο από το κοινωνικό φαρμακείο και το κοινωνικό ιατρείο Ψυχικής Υγείας, που έχουν επισκεφθεί 160 συμπολίτες με φυσική παρουσία και διαδικτυακά, ενώ το κοινωνικό οδοντιατρείο, ήρθε να συμπληρώσει την προσπάθεια.»

Για τον επικεφαλής του ΚΥΑΔΑ δεν υπάρχουν αδιέξοδα στο ζήτημα της φροντίδας αστέγων και απόρων. «Ανάλογα με την αύξηση των αναγκών, εμείς σχεδιάζουμε προγράμματα για την κάλυψή τους. Εν μέσω πανδημίας σχεδιάσαμε δύο προγράμματα, που λειτούργησαν ικανοποιητικά και είμαστε περήφανοι που οι πληγέντες από την πανδημία συμπολίτες, βρήκαν ένα αποκούμπι στον ΚΥΑΔΑ. Τον τελευταίο χρόνο έχουν απευθυνθεί σε εμάς 1.500 συνάνθρωποι.»

Όσο για τους αστέγους , όπως λέει ο ίδιος, «ο Δήμος Αθηναίων έχει θέσει σκοπό όχι μόνο να στεγαστεί κάθε άνθρωπος σε μια δομή, αλλά να κάνουμε μαζί ολόκληρη τη διαδρομή μέχρις ότου βρει την ισορροπία και τις δυνάμεις για την κοινωνική του επανένταξη.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα