back to top
25.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ιταλία απελαύνει δυο ανώτερους υπαλλήλους της Ρωσικής πρεσβείας

Διαβάστε επίσης

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να απελάσει δυο ανώτερους υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας στην Ρώμη, έγινε γνωστό από τις ιταλικές αρχές.

Η απόφαση συνδέεται με τη σύλληψη, χθες, Τρίτη, το βράδυ, Ιταλού αντιπλοιάρχου του πολεμικού ναυτικού της χώρας, ο οποίος, σύμφωνα με στοιχεία των καραμπινιέρων, παρέδωσε σε πάρκινγκ της ιταλικής πρωτεύουσας απόρρητα έγγραφα στον στρατιωτικό ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας στην Ρώμη.

Σύμφωνα με τις διαρροές, μέρος των εγγράφων φέρεται να αφορά ιταλικά συστήματα τηλεπικοινωνιών, ενώ ο συγκεκριμένος Ιταλός στρατιωτικός, σύμφωνα με τον Τύπο, είχε χρηματιστεί και στο παρελθόν από Ρώσους συναδέλφους του λαμβάνοντας 4.000 ευρώ για την παροχή απόρρητων πληροφοριών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει την Ιταλία

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ δήλωσε ότι η Βρετανία εκφράζει την αλληλεγγύη της προς την Ιταλία για την απόφασή της να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες που κατηγορούνται για διενέργεια κατασκοπείας.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αλληλέγγυο προς την Ιταλία και τις ενέργειες στις οποίες προέβη σήμερα, αναλαμβάνοντας δράση εναντίον της κακοήθους και αποσταθεροποιητικής δραστηριότητας της Ρωσίας η οποία έχει σχεδιαστεί για να υπονομεύσει τον σύμμαχό μας στο @NATO», ανέφερε ο Ράαμπ σε ένα tweet.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα