back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανοίγει πάλι ο φάκελος της υπόθεσης Μαρφίν – Πέντε νέοι ύποπτοι

Διαβάστε επίσης

Από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Νέα στοιχεία για την εμπρηστική επίθεση 

Νέα στοιχεία για την εμπρηστική επίθεση στο υποκατάστημα της Μαρφίν τον Μάιο του 2010, όπου έχασαν τη ζωή τους 3 εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος γυναίκα, προσκόμισε η Αστυνομία στις εισαγγελικές αρχές ανοίγοντας και πάλι τον φάκελο της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα στοιχεία επικεντρώνονται σε 4 με 5 άτομα που φέρεται να έχουν εμπλοκή στην εμπρηστική επίθεση.

Τα νέα στοιχεία προέκυψαν μετά την έρευνα που πραγματοποιεί εδώ και ένα χρόνο, ειδική ομάδα της ΕΛΑΣ που συστήθηκε για αυτόν το σκοπό με εντολή Χρυσοχοΐδη.

Η νέα έρευνα αρχικά επικεντρώθηκε σε περισσότερα από 10 άτομα και τελικά κατέληξε σε μια μικρή ομάδα (4-5 άτομα), μετά την επανεξέταση όλων των στοιχείων του φακέλου της υπόθεσης (βιντεοληπτικό υλικό, καταθέσεις, μαρτυρίες κλπ) καθώς και νέων στοιχείων που προέκυψαν στην πορεία της έρευνας.

Τα νέα στοιχεία προσκομίστηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών και μετά την αξιολόγηση που έγινε διατάχθηκε προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση, η οποία ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Χρυσοχοΐδης: «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»

Με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Μαρφίν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφει: «Ο φάκελος της υπόθεσης Marfin ανοίγει πάλι… ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα