back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ημερίδα ΠΕΑΝΔ: Οι τελευταίες εξελίξεις για τον Διαβήτη τύπου 1 και τον COVID-19

Διαβάστε επίσης

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, οι επιπτώσεις του νέου κορονοϊού και ο εμβολιασμός έναντι της COVID-19, θα συζητηθούν στην 3η επιστημονική διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη με θέμα: «ΣΔτ1 και COVID-19: με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», το Σάββατο 3 Απριλίου και ώρα 5 με 7:30μμ. Η Ημερίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (Ε.Δ.Ε.), με συντονιστή τον ομότιμο καθηγητή Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστο Μπαρτσόκα.

“Πρωταρχικός στόχος της Π.Ε.Α.Ν.Δ. είναι η αδιάκοπη ενημέρωση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 για τα νεότερα δεδομένα της πανδημίας, τις προκλήσεις και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει και τον ορθό τρόπο αντιμετώπισής τους”, αναφέρει η πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ν.Δ. κ. Σοφία Μανέα.

Ταυτόχρονα η Π.Ε.Α.Ν.Δ. επιθυμεί μέσω των τακτικών διαδικτυακών εκδηλώσεων, όπως προσθέτει η κ. Μανέα, την αμφίδρομη σχέση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και των οικογενειών τους με έγκριτους επιστήμονες και εκπροσώπους φορέων, συζητώντας και αναλύοντας τις νέες ανάγκες που αναδύονται και τις προσδοκίες για το μέλλον.

Έτσι, για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα σε όσους παρακολουθήσουν την διαδικτυακή ημερίδα όχι μόνο να υποβάλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά αν το επιθυμούν να στείλουν τις απορίες τους μία ημέρα πριν, προκειμένου να απαντηθούν από τους διακεκριμένους ομιλητές της επιστημονικής εκδήλωσης. Οι τηλε-ακροατές μπορούν να στείλουν τις ερωτήσεις τους μία ημέρα πριν την ημερίδα στο e-mail της Π.Ε.Α.Ν.Δ. [email protected].

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί μέσω αξιόπιστης τεχνολογικά πλατφόρμας τύπου webconference, η οποία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο viewers απ’ όλο τον κόσμο διατηρώντας άριστες συνθήκες τηλε-παρουσίασης και επικοινωνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις δύο προηγούμενες διαδικτυακές εκδηλώσεις της Π.Ε.Α.Ν.Δ., είχαν παρακολουθήσει εκατοντάδες θεατές από οκτώ διαφορετικές χώρες.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

17:00-17:15 Χαιρετισμοί από την Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. κ. Σοφία Μανέα, από τον Ομ. Καθηγητή κ. Γιώργο Δημητριάδη Πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και τον συντονιστή της Ημερίδας Ομ. Καθηγητή ΕΚΠΑ, κ. Χρήστο Μπαρτσόκα, επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ.

17:15-17:30 “COVID-19 & ΣΔτ1. Νεότερες εξελίξεις & Εμβολιασμοί” – Μαρία Θεοδωρίδου, Ομ. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

17:30-17:45 “Έξυπνες πένες-αντλίες ινσουλίνης’’ – Νίκος Κεφαλάς, Παιδίατρος-Ενδοκρινολόγος, υπεύθυνος Παιδοδιαβητολογικού Ιατρείου Παίδων “Μητέρα”.

17:45-18:00 “Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1 στους ενήλικες” – Γιώργος Δημητριάδης, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας & Μεταβολικών Παθήσεων ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

18:00-18:15 “Stress & Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1” -Γεώργιος Χρούσος, Ομ. Καθηγητής Παιδιατρικής & Ενδοκρινολογίας ΕΚΠΑ, Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Υγείας Μητέρας παιδιού & Ιατρικής Ακριβείας και έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής.

Διάλειμμα 15 λεπτών

18:30-18:45 “Βλέποντας την ινσουλίνη από διπλό ρόλο/από τη ματιά του ειδικού και του ασθενούς” – Ιωάννης Τούρτας, Ειδικός Παθολόγος, μετεκπαιδευθείς στη Διαβητολογία, εξωτερικός Συνεργάτης του Διαβητολογικού Κέντρου Klinikum Schwabing Μονάχου, μέλος της Γερμανικής Διαβητολογικής Εταιρείας DDG.

18:45 – 19:00 “Οδοντική υγεία στην COVID-19 εποχή” – Τίνα Ροϊνιώτη, Παιδοδοντίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, μετεκπαιδευθείς στην Παιδοδοντία Πανεπιστήμιο Leeds Αγγλίας.

19:00-19:15 “Διαδικτυακές προκλήσεις στην εποχή της πανδημίας COVID-19” – Δρ. Αιμιλία Δουκέλη, τμηματάρχης Τμήματος Καινοτόμων Δράσεων και Στρατηγικής / Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

19:15-19:30 “Εφαρμογές καλής ρύθμισης του ΣΔτ1 σύμφωνα με την διατροφή” – Μελίνα Σ. Καριπίδου, διατροφολόγος, MSc, PhDc Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, επιστημονική συνεργάτιδα Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

19:30 Απαντήσεις σε ερωτήματα κοινού.

Program

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα