back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μιχάλης Κατρίνης – ΚΙΝΑΛ: Θετικά τα μέτρα για την εστίαση -Τα είχε ζητήσει εδώ και καιρό

Διαβάστε επίσης

Θετική είναι η αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον κλάδο της εστίσης. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος βουλευτής, Μιχάλης Κατρίνης, «η σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης αναμφίβολα συμβάλλει στην ανακούφιση από το αδιέξοδο που έχει προκληθεί μετά το πολύμηνο lockdown. Είναι ένα πρώτο βήμα ανταπόκρισης στο αγωνιώδες αίτημα της αγοράς για ρευστότητα».

Ο κ. Κατρίνης υπενθύμισε ότι από την ανακοίνωση του 2ου lockdown, το Κίνημα Αλλαγής είχε ζητήσει ειδικό πακέτο στήριξης για την εστίαση, το οποίο προέβλεπε άμεση ρευστότητα 700 εκατ. ευρώ, μέσα από πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής 1 δισ. με 70% ενίσχυση, επιδότηση ενοικίου, καταβολή από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων για 6 μήνες μετά το άνοιγμα, ρύθμιση 120 δόσεων και αναστολή καταβολής δόσεων δανείων για διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών μετά την επανεκκίνηση της αγοράς και απαλλαγή από πάγιες δαπάνες για ΔΕΚΟ.

Αυτές οι λύσεις, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, είναι απαραίτητες για να στηριχθεί ο κλάδος της εστίασης, ο οποίος είναι άγνωστο το πότε θα καταφέρει να επανέλθει σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας. «Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και για τα υπόλοιπα θέματα, μέσα από δημιουργική αντιπολίτευση με συγκεκριμένες προτάσεις. Για να υπάρξουν ολοκληρωμένες λύσεις στα ζοφερά προβλήματα που παραμένουν, ιδιαίτερα όσο ο κλάδος της εστίασης είναι κλειστός. Γιατί, 100.000 επιχειρήσεις και 350.000 εργαζόμενοι στην εστίαση, αγωνιούν για το τοπίο που θα διαμορφωθεί στην αγορά την επόμενη μέρα του ανοίγματος. Και αυτό αποτελεί στοίχημα για το σύνολο του πολιτικού συστήματος», κατέληξε.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα