back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δ. Κουτσούμπας: Θωράκιση του ΕΣΥ, επίταξη ιδιωτικών κλινικών και λήψη μέτρων

Διαβάστε επίσης

Για αλλεπάλληλες παλινωδίες, αντιφάσεις και ένα διαρκές αλαλούμ που χαρακτηρίζουν την κυβερνητική πολιτική, έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αφού μίλησε για κατάρρευση των μοντέλων σε όλα τα κράτη της ΕΕ και κάλεσε συμπολίτευση και αξιωματική αντιπολίτευση να αφήσουν τις μακάβριες συγκρίσεις, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επειδή θέλει να εξυπηρετήσει τα λίγα κολοσσιαία επιχειρηματικά συμφέροντα, ενοχοποιεί τους αρρώστους και κυνηγάει τους δήθεν ασυνείδητους πολίτες.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα εμβολιασμού, παρατήρησε ότι αυτό σκόνταψε στις δεσμεύσεις της ΕΕ και στα παζάρια και τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους φαρμακευτικούς ομίλους και στα καπιταλιστικά κράτη. «Ο μόνος δρόμος είναι η θωράκιση του ΕΣΥ, η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και η λήψη μέτρων σε όλους τους χώρους υπερμετάδοσης», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Για το σχέδιο που αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης,το οποίο χαρακτήρισε Μνημόνιο 5.0, παρατήρησε ότι η κυβέρνηση ψάχνει για συναινέσεις και πρόθυμους για μορατόριουμ που θα τους βρει στην αξιωματική αντιπολίτευση και σε άλλα κόμματα, όχι όμως στο λαϊκό κίνημα γιατί εκεί θα βρει κλειστές πόρτες.

«Ο τελευταίος χρόνος ήρθε να σκορπίσει στους τέσσερις ανέμους τα περί αρμονικής συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον χώρο της υγείας και να αναδείξει τον επιζήμιο χαρακτήρα του ιδιωτών που εκμεταλλεύονται και θησαυρίζουν πάνω στις ελλείψεις του δημοσίου», ανέφερε στη δευτερολογία του, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αφού σημείωσε ότι η πανδημία ήρθε να ξετινάξει το μύθο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, είπε ότι «το ΚΚΕ αρνείται τον ρεαλισμό της κυβέρνησης,που ταΐζει τους μονοπωλιακούς ομίλους και αφήνει στην ανέχεια τον ελληνικό λαό».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα